1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Koji materijali stanjuju, a...

Koji materijali stanjuju, a koji dodaju kilograme? Kamuflirajte višak za tili čas

10. јануар 2024.

| Jelena Mladenović
Plus size dame mogu da preoblikuju figuru za tren

Odeća za plus size žene ne mora biti široka i van svih trendova.

Odeća je najbolji način da vizuelno dovedete svoju figuru do savršenstva. Istina, treba obratiti pažnju ne samo na stilove, već i na materijale koji mogu i smanjiti, ali i povećati obim vašeg tela.

Na sreću, danas možete da zablistate sa bilo kojom figurom, a da biste to uradile, morate mudro odabrati odeću – naglasiti svoje prednosti i sakriti mane i viškove na bokovima, stomaku i drugim delovima tela.

Povratak nulte veličine u modu – Da li se vraća kult mršavica?

Modni stručnjak, influenser i osnivačica sopstvenog brenda odeće “True Woman”, Ekaterina Doroshchuk objasnila je kako da svoju figuru uz pomoć prave tkanine dovedemo do savršenstva.

Boja odeće prioritet

Da biste vizuelno promenili konture tela, zapamtite da tamne i crne boje izdužuju siluetu i smanjuju volumen, dok bele i svetle boje, naprotiv, povećavaju figuru i čine je masivnijom.

Naravno, to ne znači da devojke sa većim oblinama treba da biraju isključivo crnu odeću.

Možete se igrati sa bojom, ali je važno zapamtiti da ne preterujete sa svetlim nijansama.

# Detalji mogu radikalno promeniti sliku tela

Print na garderobi može ili smanjiti ili povećati siluetu. Na izbor takve odeće treba obratiti posebnu pažnju.

Odeća za plus size žene

Ne treba preterivati ni sa malim, ni sa velikim crtežima. Ako su to linije, onda bi trebalo da budu one vertiklne, koje će vam izdužiti siluetu što je više moguće.

Bilo koji horizontalni detalji će, naprotiv, povećati figuru svake žene i izgledaćete kao da imate višak kilograma.

# Važno je odabrati pravu tkaninu

Izbor tkanina, takođe, mnogo utiče na to kako ćete izgledati u očima posmatrača. Sintetička odeća za plus size devojke je izuzetno nepoželjna. Prednost treba dati prirodnim tkaninama, jer su prozračne.

Haljine sa kragnom – Njima one predivno stoje

Pre svega, ovo je važno, jer se nećete znojiti u ovoj odeći. Posebno važi za unutrašnju stranu butina i područje ispod grudi.

Prilikom izbora prirodnih materijala, vredi razmotriti neke aspekte. Tkanine visoke gustine, posebno dvostruke tkanine, loše će izgledati na devojkama koje imaju veću figuru, jer mogu dodatno da ih uvećaju.

Osim toga, obavezno gledajte i mekoću samog materijala, važno je da ne idete iz krajnosti u krajnost.

Kada je tkanina veoma tanka i mekana, ona, naravno, neće vizuelno povećati figuru. Međutim, i dalje može da istakne nesavršenosti, pa je tako malo verovatno da će ovaj efekat učiniti devojku sa oblinama privlačnijom.

# Različiti materijali – različiti efekti

Da bismo shvatili koji materijali u sastavu su pogodniji za devojke plus size, podelimo ih na tkanine za jesen-zimu i tkanine za proleće-leto.

Jedan od najpopularnijih tradicionalnih zimskih materijala je kašmir. Nije mnogo gust, ali ni previše tanak. Alpaka i druge vrste vune optimalne debljine takođe su idealne za hladne periode.

Odeća za plus size žene

Materijali kao što su pamuk, svila i teksas mogu se nositi tokom cele godine. Leti kao samostalan komad odeće, a u jesen i zimu u višeslojnom stilu.

Pamučna odeća u stilu oversize košulje i majice od ovog materijala savršeno će pristajati devojkama sa izraženim oblinama. Da bi sakrile nedostatke figure, dame treba da izaberu deblji, vrhunski pamuk koji će bolje držati oblik tela i neće izgledati neprivlačno.

Ako govorimo o svili, vredi odmah napomenuti da i ovde postoje neke nijanse. Satenska svila može vizuelno povećati volumen.

Ali ako zaista želite da nosite haljinu napravljenu od ovog materijala, izaberite model sa kajišem i visokim strukom.

Ako govorimo o drugim vrstama svile: krep svili, providnom šifonu, odlučite se za prostrane haljine i bluze sa tankom prirodnom postavom koja neće zategnuti siluetu.

Denim je takođe uvek popularan. Ova tkanina se može koristiti za izradu ne samo farmerki, već i raznih haljina. Devojke veće veličine takođe treba da uzmu u obzir ovaj materijal.

Govoreći o tkaninama prolećno-letnje sezone, vredi napomenuti da lan postaje sve popularniji.

Jedini nedostatak ovog materijala je što se jako i brzo nabora. Ali ipak, široke, prostrane pantalone i košulja labavog kroja od ove tkanine će izgledati sjajno.

Izvor slike: Photo by Lance Reis on Unsplash