Šta obući na razgovor za posao?

29. avgusta 2023.

| Snežana Vranić
Kada odlazimo na razgovor za posao, veoma je važno da ostavimo dobar utisak.

Intervju za posao zahteva i dobro osmišljen poslovni izgled. Postavlja se pitanje šta obući na razgovor za posao kako biste ostavili željeni utisak?

Šta obući na razgovor za posao?

Naravno, ako odlazite na razgovor za posao, potrudićete se da ostavite najbolji mogući utisak. Zbog toga je veoma važno da se pripremite za razgovor unapred kako biste izgledali ozbiljno i elegantno. Ovih 5 saveta će vam u tome pomoći.

Inspiracija iz minimalističkog stila

U ovoj situaciji želite da ostavite utisak na drugu osobu, pa ćete želeti da se sklonite od mogućih grešaka. Za ovaj stil preferiramo odeću od plemenitih materijala kao što su blejzeri, pantalone ili svilene suknje. Međutim, trik je u tom da boje ovog autfita budu u neutralnim tonovima.  Što se tiče dodataka, najbolje bi bilo da odaberete sofisticiranu torbu, ali bez previše detalja. Isto važi i za nakit.

Šta obući na razgovor za posao: Prilagodite se

kodeksima oblačenja ciljne kompanije

U svetu rada, skoro svaka oblast ima neki svoj stil oblačenja. Na primer, poslovni autfiti u finansijama podrazumevaju uniformisano odelo, dok na kreativnim poslovima možete da se odlučite za ležerniji autfit. Shodno tome, poželjno je da ispratite koji stil oblačenja je pogodan za tu poslovnu branšu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amandalyn Elshamy (@amandalynrose)

Izbegavajte šljokičaste i sjajne kombinacije

Blistave boje, šljokice i preteška šminka sigurno neće ostaviti dobar utisak na vašeg poslodavca. Osim toga, vodite računa da ne budete previše upadljivi. Nude šminka je zato dobro rešenje. Takođe, obavezno isturpijajte nokte i dovedite ih u red. Neutralni izgled je ovde ključ kako bi se poslodavac mogao fokusirati na ono važno: vaš CV.

Šta obući na razgovor za posao: Izbegavajte

provokativne i previše ležerne autfite

Pocepane farmerke i majice sa natpisima takođe nisu sjajno rešenje. Šorcevi, prozirne majice i kombinacije gde su grudnjaci u centru pažnje uglavnom ne donose rezultat kakav biste želeli.  Međutim, patike su dobra opcija. Takođe, prihvatljiva opcija mini suknja sa gornjim delom koji ima visok izrez je prihvatljiv.

Vodite računa da vam bude udobno

Da biste prevazišli mučna iskušenja razgovora za posao, veoma je važno da se osećate dobro u onome što nosite. Mokasine i patike su dobrodošle. A što se tiče odeće, birajte meke i udobne materijale poput pamučne košulje, plisirane suknje ili palazzo pantalona.

Izvor vesti: www.marieclaire.fr

Izvor slike: GaudiLab/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate