1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Izbegavajte odeću koja vizuelno...

Izbegavajte odeću koja vizuelno skraćuje ili proširuje figuru

07. новембар 2023.

| Snežana Ilić
I izbor garderobe utiče na naše dimenzije

Možda na fotografijama koje objavljujemo po društvenim mrežama možemo da ispadnemo mršaviji zahvaljujući čitavom spektru filtera i pametnim telefonima, ali u stvarnosti čarobni štapić ne postoji. Toga smo svesni.

Kraljica stila Kejt Midlton i njena najbolja večernja izdanja

No, širina je dimenzija na koju do određene granice možemo da utičemo. Za virtualnu liposukciju često je dovoljan mudar izbor garderobe.

odeća

Photo by Becca Mchaffie/Unsplash

Odeća je ta koja može da, bar vizuelno, reši problem sa viškom kilograma, ali isto tako može i da ga napravi.

Komfor bi trebalo da bude na prvom mestu kada biramo odevne komade. Važno je da se oni prvo svide nama, da se osećamo prijatno, ali i da budemo originalni.

odeća

Photo by Iulia Gaspar/Unsplash

Trebalo bi i da nam dobro stoje, mada se u ovom veku sve manje insistira na tom pravilu, upravo zbog svega što smo nabrojali. Lični stil i pečat su ono što ostavlja trajniji utisak.

Razbijte monotoniju uz malo drugačije boje jeseni, vaše samopouzdanje biće na maksimumu

Ako vam je, ipak, važno kako ćete izgledati u očima drugih i strahujete kako će se neki komad odraziti na vaše dimenzije, onda bi trebalo da izbegavate određenu garberobu.

odeća

Photo by Artem Beliaikin/Unsplash

Već znate da horizontalne pruge proširuju figuru i čine da izgledamo kraće. Vertikalne su bolji izbor za osobe niskog rasta, jer imaju supermoć da nas vizuelno izduže.

Problem mogu da naprave i preveliki printovi koji guše ne samo stajling, već i figuru. Bolja opcija su suptilniji deseni, sa manje detalja i šara. Omiljeni animal motivi, kao što su leopard i zebra, takođe ne stoje svakome.

Široka odeća je mnogima omiljena jer je udobna i sakriva šlaufe na stomaku, no, i s njom treba pažljivo. Eksperti kažu da je bolja opcija garderoba koja prati liniju tela, ali ne u preuskom smislu, da priča ne bi otišla u drugu krajnost.

Olivija Vajld u elegantnom izdanju sa savršenom dozom seksepila

Ukoliko želite da višak kilograma stavite u drugi ili još dalji plan, ne bi trebalo da nosite kratke jakne, obične ili bomber, kao ni dukserice sa ranflom.

Savršene su one koje prekrivaju struk ili padaju ispod njega, blago strukirane, jer će vas učiniti višim i užim.

odeća

Photo by Marie Michele Bouchard/Unsplash

I preširoke, odnosno vrećaste pantalone sa skraćenim nogavicama mogu da proizvedu isti efekat. Ako niste zadovoljni dužinom nogu ili širinom kukova, pomoći će vam uži zvonasti modeli.

Ovo su samo preporuke i predlozi ako vam je utisak bitan. Na kraju krajeva, ne zaboravite da je najbolja odeća ona u kojoj se dobro osećamo.

Izvor slike: Burgess Milner/Unsplash