Kejt Midlton, kraljica reciklaže, i u već viđenim komadima izgleda senzacionalno

14. septembra 2023.

| Snežana Ilić
Kejt Midlton i garderoba kojoj je godinama verna

Kejt Midlton je princeza od Velsa i kraljica reciklirane mode. Voli da ponavlja odevne kombinacije, no, šta god da obuče, supruga princa Vilijama izgledaće kao milion dolara.

I kada blista u elegantnoj toaleti na nekom glamuroznom događaju, i kada u omiljenim starim farmerkama vodi decu u školu, i kada nosi haljine pristupačne svačijem džepu, a ne samo kraljevskom… Uvek.

kejt midlton

Photo by Chris Jackson/Getty Images for Earthshot

Ovom nizu možemo dodati i komade za koje je toliko sentimentalno vezana, da se ne ustručava da ih ponovi u javnosti.

U legendu su već ušetale čizme kojima je verna skoro dve decenije, ali postoji još stvari koje rado izvlači iz naftalina.

Kejt je kraljica stila, a Pipa? Modni okršaj sestara Midlton (foto)

 

Prošlogodišnja dodela Earthshot priznanja bila je izvrsna prilika. Svi gosti ispoštovali su ekološki dress code manifestacije, odnosno molbu organizatora da obuku nešto što već imaju u garderoberu, kako bi se naglasio značaj održive mode i njene budućnosti.

Kejt se dosetila haljine kuće Alexander McQueen, koju je prvi put nosila pre 12 godina na dodeli BAFTA nagrada. Treba li uopšte reći da je izgledala spektakularno?

Kejt Midlton

Photo by Ian Vogler-Pool/Getty Images

Kao opštepoznata ikona stila, princeza je pravi majstor za kombinovanje garderobe. U reciklirane stvari unosi novi život tako što ih vešto spaja sa drugima ili ih jednostavno ponovo obuče, ne mareći za deja vu momenat koji oštrom oku modnih kritičara nikada ne promakne. Čak su izračunali da je do sada bilo više od 70 takvih izdanja.

Kejt Midlton

Photo by Leon Neal/Getty Images

Registrovali su i tamnozeleni kaput njene omiljene kreatorke Ketrin Voker, koji je bio savršen izbor za posetu Irskoj 2012, a potom i za proslavu Dana svetog Patrika pet godina kasnije.

 

Kratak zeleni kaput sa rajsferšlusom nosila je najmanje tri puta, voli i teget blejzer u nautičkom stilu sa dvorednim kopčanjem, zatim komplet sa plavo-zelenom škotskom šarom, nekoliko kaputa sa potpisom Roksande Ilinčić, kostim od tvida Rebeke Tejlor koji poseduje od 2012. godine, i tako dalje.

Megan Markl stala na crtu Kejt Midlton – Ko koga kopira? (foto)

 

U kaputu boje slonovače, naravno sa potpisom Ketrin Voker, videli smo je najmanje dva puta – na turneji po Kanadi 2016, kada joj je društvo pravila ćerka Šarlot, i sledeće godine na uskršnjoj službi u Londonu, kada su je mnogi uporedili sa Džeki Kenedi.

Na garden partiju povodo krunisanja kralja Čarlsa, u maju, zvanice je oduševila prelepom toaletom kuće Elie Saab, istoj u kojoj se pojavila 2019. godine na Royal Ascot-u. I opet je izazvala isti efekat – ostavila nas je bez daha.

Kejt Midlton

Photo by Jonathan Brady – WPA Pool/Getty Images

Održiva moda je termin koji je sve prisutniji u toj industriji. Pandemija je učinila da obratimo više pažnje na ono što kupujemo, na kvalitet materijala, njegovu postojanost i dugovečnost, ali i na ekološki aspekt.

Prestižne kuće polako u ponudu uvode i zelene kolekcije, odeću koju možemo nositi više puta i više godina, a Kejt Midlton je savršena ambasadorka reciklirajućeg trenda.

Izvor slike: Charles McQuillan/Getty Images

Nastavite da čitate