Prva dama u Parizu odabrala notu jedinog srpskog parfema, evo kako miriše

15. novembra 2023.

| Jelena Mladenović
Nacionalni parfem će mirisati jedinstveno

Tamara Vučić u Parizu odabrala notu našeg parfema.

Povodom ovogodišnje modne manifestacije Serbian Fashion Day 2023, autorka projekta dr Vesne De Vinče je zajedno sa prvom damom Republike Srbije gospođom Tamarom Vučić, predstavila prvi nacionalni parfem „Zemlja jorgovana“ , koji će biti iskreiran u najstarijoj fabrici parfema na svetu „Mejzon Doran“ u Parizu.

Tamara Vučić u Parizu

Boško Karanović

Gospođa Vučić imala je na raspolaganju selekciju četiri mirisne note od kojih će jedna, po njenom izboru, ubuduće predstavljati nacionalni miris naše zemlje, nakon čega je zajedno sa gospođom De Vinčom i vlasnikom parfimerije Bašarom Nasrijem, u čast ovog događaja, posadila drvo jorgovana ispred vile muzeja Doran.

Tamara Vučić u Parizu odabrala notu našeg parfema

Autor ovog jedinstvenog parfema, koji pretenduje da postane simbol naše zemlje, je najstarija fabrika parfema „Mejzon Doran“, osnovana davne 1780. godine u predgrađu francuske prestonice.

Tamara Vučić u Parizu

Boško Karanović

Fabrika koja je u 18. veku kreirala parfeme za francusku kraljicu Mariju Antoanetu i danas ostaje verni čuvar originalne misije svojih osnivača, nudeći 53 ekskluzivne esencije parfema.

Top 5 parfema koji mirišu na skupo, učiniće da postanete hodajući luksuz

– Parfemi imaju moć da naglase lepotu i jedinstvenost svakog pojedinca. Rekla bih da su parfemi izuzetno moćni, jer u treptaju oka mogu da vam vrate drage uspomene, da sačuvaju određene situacija ili ljude od zaborava.

Tamara Vučić u Parizu

Boško Karanović

– Podsetiću i na reči čuvene Koko Šanel koj je govorila da je žena bez parfema – žena bez budućnosti.

Ovo su savršeni parfemi prema Feng šuiju, privlače prosperitet i ljubav u životu

Imajući to u vidu, primetno je da postoji konekcija između prošlosti i budućnosti, a ta suptilna konekcija je miris parfema koji će ostati i nakon što nas više ne bude – rekla je supruga predsednika Republike Srbije gospođa Tamara Vučić.

Tamara Vučić u Parizu

Boško Karanović

– Srbija je zemlja jorgovana, kao što je Holandija zemlja lala, i kao što je Japan zemlja trešnjinog cveta.

Presrećna sam što se ostvaruje san NJKV Kneza Aleksandra Pavlova Karađorđevića, a ujedno i moj san da se projekat „Srbija, zemlja jorgovana“ proširuje u domen fantastike mirisa jedne zemlje – istakla je autorka projekta dr Vesna De Vinča.

Tamara Vučić u Parizu

Boško Karanović

Nije reč samo o parfemu, već o nacionalnom brendu koji će putem mirisa prenositi deo srpskog nacionalnog identiteta.

Izvor slike: Boško Karanović