1. Home
  2. /
  3. Magazin
  4. /
  5. NEPROCENJIVE EMOCIJE: ICONICA KOLEKCIJA...

NEPROCENJIVE EMOCIJE: ICONICA KOLEKCIJA BRENDA POMELLATO

03. октобар 2023.

| Dragana Đurić
Marie Claire za Kazimirowu

Pomellato je nekonvencionalan i šaren italijanski brend nakita koji kombinuje izvrsno zanatsko umeće i savremen duh. Osnovan u Milanu 1967. godine, Pomellato je bio prvi brend koji je uveo ’easy-to-wear’ viziju u svet nakita. Danas je Pomellato deo Kering grupacije, u čijem vlasništvu se nalaze neki od najpoznatijih luksuznih brendova na svetu. Ručno izrađen od strane stručnih zlatara, Pomellato nakit se ističe svojim jedinstvenim dizajnom i draguljima u boji, koji kroz inovativno sečenje kamena i tehnike postavljanja definišu nepogrešiv i kultni stil.

Iconica je naziv kolekcije kreirane 2017. godine kako bi se proslavila pedeseta godišnjica brenda Pomellato i odala počast njegovoj bogatoj zlatarskoj tradiciji. Senzualna, skulpturalna i izuzetno prefinjena, kolekcija predstavlja nakit koji se poigrava oblicima, izuzetno prijatan za nošenje, lak za slaganje i kombinovanje i koji, bez sumnje, upotpunjava vaš izgled.

pomellato

Žena koja nosi Iconica nakit je drugačija, samouverena i nezavisna, ističe svoju ličnost i preferira elegantan i savremeni stil.

Za ovu kolekciju, najbolji majstori su reinterpretirali zaobljene i masivne oblike karakteristične za nakit iz 90-ih. Kolekcija Iconica uključuje lančane narukvice, ogrlice i minđuše od belog ili ružičastog zlata, a pojedini komadi uključuju i beli ili smeđi dijamantski pavé, za glamurozniji izgled. Za one koji preferiraju boje, tu je i predivan deo kolekcije sa dragim kamenjem u svim nijansama duge setovanih u obliku: zvezde, trougla, kruga i kvadrata. Svojim zaobljenim linijama, jednostavnim i sofisticiranim dizajnom, Iconica kolekcija oslikava lepotu i suštinu Milana.

pomellato

Ručna izrada nakita od strane preko stotinu izuzetno veštih zanatlija omogućava da se Pomellato konstantno usavršava i eksperimentiše. Svaki korak procesa dizajna i proizvodnje je strogo kontrolisan do najsitnijih detalja. Uz veliku brigu i pažnju, njihovi zlatari unose vanvremenski kvalitet u svaki jedinstveni komad nakita, koji karakteriše tipično milanski dizajn i nepogrešiv savoir-faire. Zanatsko nasleđe izgrađeno u prošlosti, zaštićeno u sadašnjosti i projektovano u budućnosti, oslikava se kroz ICONICA kolekciju.

Pomellato nakit je sada dostupan i u Beogradu. Možete ga pronaći u Kazimirowa radnji u West 65 tržnom centru, gde će vas ljubazno osoblje srdačno dočekati i pomoći vam da izaberete savršen nakit za vas ili vama dragu osobu.

Izvor slike: promo