1. Home
  2. /
  3. Magazin
  4. /
  5. Magazin Marie Claire maj/jun...

Magazin Marie Claire maj/jun 2024. iz ugla urednice Jelene Karakaš

18. мај 2024.

| Miljana Momirović
Biram da cvetam.

Ko šta radi ovih dana, ja stojim ispred raskošnih cvetnih žbunova. Veliki cvetovi, slojevi latica koje se otvaraju, raskošne boje… Ma i sam pogled me ushićuje! I tako stojim i stojim kao hipnotisana u pokušaju da upijem što više tog osećaja da sve zaista na kraju bude dobro. Ako vam je potreban životni učitelj duhovnosti dovoljno je da se okrenete prirodi i da pažljivo pratite šta nam govori. Svaki ciklus koji se sastoji od klonuća, truljenja i ogoljenosti se kroz neko vreme vraća kao delikatan pupoljak, a onda nastaje prava magija. Doduše i ta magija ima svoje jasno utvrđene procese: od dovoljno vode, sunca, sve do ljubazne saradnje pčela. Jasno vam je?

Nega zahteva vreme i redosled koraka, da bismo zaista pokazali „sve svoje boje“ moramo upiti dovoljno dobrih uticaja i ne odustati kada deluje da ćemo zauvek ostati u lednom dobu. Nećemo. I u tome je sva draž! Noć jeste najcrnja pred zoru, ali baš zbog toga je jutro toliko blistavo. Potrebno je da naučimo da volimo i tamnije epizode, ali i da još dublje uronimo u one koje sa sobom nose jarke boje, medne mirise i toplo sunce koje nežno miluje.

Iskoristite sezonu optimizma i dopustite i sebi da zaista procvetate, sklonite se od onoga što vam lomi duh, približite se stvarima koje u vama bude detinje oduševljenje, uzimajte koliko vam je potrebno, ostatak prosledite. Uključite se u ciklus davanja i to ne samo materije, već i inspiracije i podrške.

Baš zato je ovaj broj Marie Claire magazina posvećen ženama koje su krenule ponovo da pišu sopstvenu poslovnu priču, tako iz korena menjajući i život. Uhvatite pelcer i u sebi probudite odvažnost i radnoznalost. Probajmo da se ne smanjujemo već u svojim planovima i da prekinemo da verujemo glasu u glavi koji nas tera da ostanemo u poznatim okvirima. Vreme je da sve svoje tajne nade dobro zalijete, a zatim da sve temeljno okopate. Kada se susretnu motivacija i akcija čuda se dešavaju. Srećno!

Magazin Marie Claire za maj/jun 2024. pronađite od 15. maja na svim kioscima.

Nastavite da čitate