1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Psychology
  6. /
  7. Šta znači sanjati trudnoću...

Šta znači sanjati trudnoću ili bebu?

29. март 2024.

| Snežana Vranić
Sigurno se to svakoj bar jednom dogodilo...

Neke osobe jako retko sanjaju, dok druge imaju veoma živopisne snove. Međutim, svakoj ženi se može dogoditi da sanja da je trudna. Šta znači sanjati trudnoću, pročitajte u tekstu.

Bez obzira da li želite da zatrudnite ili ste spremni da imate decu, san o trudnoći može izazvati mnogo komplikovanih emocija. Imajte na umu da snovi nisu nužno proročki i snovi o trudnoći se mogu odnositi na nešto sasvim drugo.

Šta znači sanjati trudnoću?

Tumačenje snova nije egzaktna nauka, a neki sugerišu da je zumiranje najživopisnijeg dela sna ključno, dok drugi radije istražuju najsimboličniji deo sna ili najjaču emociju.  Međutim, postoji nekoliko tumačenja kada je san o trudnoći u pitanju.

Zaista se nadate da ćete uskoro ostati trudni

Za neke ljude, snovi o trudnoći su povezani sa činjenicom da osoba mnogo razmišlja o bebi u bliskoj budućnosti. Ovo naravno nije iznenađujuće: ako neko očajnički želi da bude trudan, snovi o trudnoći su njihove želje koje se odigravaju u njihovom svetu snova.

Šta znači sanjati trudnoću: Imate strah

Scenario koji je još više zbunjujući je kada sanjate da nosite bebu ili imate pozitivan test na trudnoću, ali niste 100 posto spremni da razmišljate o bebama. Ili možda već imate decu i definitivno ne želite više. U ovim slučajevima, strah od trudnoće ili anksioznost zbog nje i dalje može značiti da vam je tema u određenom smislu na umu.

Nešto vas je podsetilo na prošlu trudnoću

Ovi snovi mogu biti povezani sa nasumičnim sećanjima na prošlu trudnoću ili trudnoću vama drage osobe. Ako sanjate da ste trudni, a već ste to jednom prošli, velika je šansa da vam je nešto u danu nakratko podsetilo na to. Na primer, osećaj mučnine ili namirnica koju ste želeli da jedete kad ste bili trudni može da učini da sanjate trudnoću.

Trudnoća simboliše ideju o projektu

Trudnoća može biti metafora za druge vrste kreativnosti. Snovi o trudnoći mogu predstavljati uzbuđenje oko kreativnog projekta u vašem domu ili na poslu. Na taj način „rađate“ ovaj projekat i to bi se u vašim snovima moglo javiti kao trudnoća.

Šta znači sanjati trudnoću: Brinete o nekome i to vas iscrpljuje

Možete sanjati da brinete o novoj bebi ili da dojite jer neko u realnom životu isisava energiju iz vas. Možda neki prijatelj zauzima sav vaš emocionalni prostor ili vas koristi na druge načine. Ova vrsta sna može biti način na koji vaš mozak obrađuje situaciju kroz koju prolazite.

Doživljavate promene identiteta

Snovi o trudnoći takođe mogu biti vezani za promenu identiteta ili osećaj da ste zaglavljeni u svom trenutnom identitetu. U tom slučaju možete sanjati trudnoću. To je zato što trudnoća podrazumeva preuzimanje novog identiteta roditelja, naročito ako nikada ranije niste bili trudni.

Spremni ste da budete deo nečega većeg od vas samih

Neki ljudi veruju da sanjanje o trudnoći imaa značajno duhovno značenje, kao što je spremnost da se povežete sa nečim većim od vas samih. Ovo može biti znak da su vaše telo i um spremni da prihvate duhovnu promenu. Probajte da se prisetite kako ste se osećali u snu povodom trudnoće, a to bi vas moglo navesti da shvatite šta je vaš san pokrenuo i kako da krenete dalje.

Snovi su neka vrsta zamršene mreže emocija i delova sećanja ili scena koje je vaš mozak zabeležio. Povezivanje starih uspomena sa novim sećanjima se događa van mreže u svetu snova. Bez obzira o čemu sanjate, na kraju najviše zavisi kako ćete to tumačiti.

Izvor slike: Basilico Studio Stock/GettyImagesPlus