1. Home
 2. /
 3. Top priče
 4. /
 5. Šta znači sanjati bivšeg...

Šta znači sanjati bivšeg dečka? 4 logična razloga

26. фебруар 2024.

| Miljana Momirović
Niste sami....

Normalno je da ljubavne veze ostave dubok trag, pa sanjati bivšeg dečka nije tako neuobičajeno. Ali prošlo je vreme, imate novu ljubav – šta ovo znači?

Ne postoji čvrsta statistika koja može kvantifikovati koliko su uobičajeni snovi sa bivšim dečkom, ali činjenica je da su jedni od najčešćih.  Dakle, ako ste ovo iskusili, niste ni najmanje sami. U nastavk pogledajte šta zapravo znače ovi snovi.

Šta znači sanjati bivšeg dečka?

Bivši se mogu pojaviti u našim snovima na više načina, ali svi imaju značenje. U zavisnosti od toga sa kojim osnovnim problemom se suočavate, možete tačno odrediti šta je značenje vaših snova.

Sanjati bivšeg dečka jer niste preboleli

Snovi izazvani dugotrajnom ili dubokom emcojim obično su povezani sa tim što smo morali da se raziđemo od nekog za kim smo bili ludi. To je posebno bolno iskustvo i ogroman udarac za ego, i često nam ostavlja toliko pitanja: Šta sam pogrešiLA? Zašto nisam bio dovoljno dobra? Da li postoji način da vratim ovu osobu? Da li ću ikada preboleti ovu osobu?

Snovi koji se često povezuju sa ovim:

 • Pomirili ste se i ponovo ste zajedno.
 • Provaljujete u njihov dom: Ovo je povezano sa željom da se razumete šta se dogodilo. Dom predstavlja njihov način razmišljanja, a provala je želja da im se uđete u glavu.
 • Sanjate da se bivši izvinjava i govori da i dalje ima emocije. Ovo označava podsvesnu želju da se ponovo osećate dobro u vezi sa sobom.

Emocionalno nezadovoljstvo u vezi

Naročito ako je prošao duži vremenski period otkako ste prekinuli, sanjati bivšeg dečka može značiti da vam podsvesno nedostaju leptirići u vezi. Ovo se često dešava kada ste u vezi koja je postala rutinska.

Nema sumnje da svaka emocija, bilo pozitivna ili negativna ostaje utisnuta u našu psihu. Isto važi i za snove o bivšem: možda ponovo želite da se povežete ili osetite ono što ste imali sa njim. Snovi koji ukazuju na to:

 • Sanjati seks sa bivšim
 • Ponovo ste u vezi
 • Videli ste ih i pokušali privući njihovu pažnju
 • Pokušavate da ih spasite od neke vrste opasnosti

Nezadovoljstvo životnim okolnostima

Verovali ili ne, vaš san nije uvek o vašem bivšem. Ponekad ljudi u našim snovima mogu predstavljati ko smo bili kada su oni bili u našem životu. Oni služe samo kao orijentir u vremenu.

Ako sanjate da se ponovo družite sa svojim bivšim ili da imate seks sa njima: to ne znači da ih želite, ali može značiti da želite ko ste bili ili kakav je vaš život bio kada ste bili sa njima.

Nerazjašnjena osećanja u vezi sa bivšim

Ako ste bili prevareni ili u toksičnoj vezi, to ostavlja dubok trag u vašoj psihi što može dovesti do snova u kojima se vaš bivši pojavljuje u njima. Ako je prošao duži vremenski period otkako ste prekinuli, ovi snovi mogu ukazivati daneka trenutna situacija ili trenutna osoba uzrokuje da se ponovo osećate žrtvama.

Na kraju krajeva, mi sanjamo da rešimo problem. Pa ako ste se pitali šta znači sanjati bivšeg dečka, ne mora značiti da i dalje imate emocije. Moguće je da je ova veza ostavila na vas izuzetan uticaj, bilo pozitivan ili negativan, te da bi bilo dobro da se pozabavite svojim osećanjima.

Izvor slike: ilona titova/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate