1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Psychology
  6. /
  7. Šta znači sanjati ispadanje...

Šta znači sanjati ispadanje zuba?

25. мај 2024.

| Snežana Vranić
Kako da protumačite ove snove?

Snovi sa ispadanjem zuba su jedni od najčešćih, ali vrlo neprijatnih. Međutim, šta znači sanjati ispadanje zuba?

U ovim snovima zubi mogu ispadati jedan po jedan ili svi odjednom, a ponekad se raspadaju u vašim rukama. Kako god da ih sanjate, ovo ume da bude veoma uznemirujuće. Ukoliko ste sanjali ovakav san, sigurno se pitate šta to znači.

Koji je simbolički značaj zuba u snovima?

Zubi u snovima često predstavljaju komunikaciju. „Oni će često biti povezani sa načinom na koji ste komunicirali u poslednje vreme“, istakla je Lauri Kvin Levenberg ( Lauri Quinn Loewenberg ), profesionalni analitičar snova.

Međutim, pored komunikacije, oni mogu govoriti i o strahu od gubitka kontrole. Jedno od najčešćih tumačenja jeste strah da ćete se razboleti i da će se ljudi oko vas razboleti.

Šta znači sanjati ispadanje zuba?

Ispadanje zuba se može dogoditi na razne načine, a u zavisnosti od toga na koji način ispadaju, zavisi i kako ćete tumačiti ovaj san. Evo nekoliko tumačenja ispadanja zuba u raznim situacijama.

Ispadanje zubi u ordinaciji zubara

Stomatolog u ovoj situaciji bi predstavljao vašu sposobnost da ispravite neki oblik komunikacije. Možda radite na tome da ne psujete toliko ili da razmislite pre nego što progovorite ili da budete ljubazniji.

Vađenje pokvarenog zuba

Ako sanjate da vadite pokvareni ili klimavi zub to bi trebalo da simbolizuje sukom o kojem treba da progovorite ili odnos na koji želite da stavite tačku. Možda zub visi o jednoj niti i treba samo da ga izvadite. Dakle, u pitanju je misaoni proces koji govori o tome da je to upravo ono što san znači – morate se naterati da kažete ono što treba ma koliko bolno bilo.

Ispadanje zuba dok vadite hranu

Može se desiti da sanjate da želite da izvadite komad spanaća ili nečega koristeći konac za zube, a da vam potom zub ispadne. Ovo bi moglo da znači da ste razjasnili pogrešnu komunikaciju. Takođe, važno je da uvidite šta vam je ostalo zaglavljeno. Ako je u pitanju žvaka, to se može povezati sa nečim što biste smatrali lepljivom situacijom, tj. osećajem zaglavljenosti u određenom odnosu.

Raspadanje zuba

Ukoliko vam se zubi lome, moguće je da ćete sanjati taj san kada ste se posvađali ili osećate da niste shvatili poentu. To takođe može značiti da niste nešto rekli na način na koji ste želeli ili da ono što ste rekli nije imalo jačinu koju je trebalo da ima.

Ispadanje zuba jedan po jedan

Ako sanjate da vam zubi ispadaju jedan po jedan ili polako. Kada sami ispadaju, to je verovatno znak da ste rekli nešto što biste želeli da povučete. Možda ste pustili neki trač i rekli tajnu kada to nije trebalo. To može biti povezano i sa izgovaranjem malih sitnica tu i tamo.

Šta znači sanjati ispadanje zuba odjednom?

Ovo se dešava ako otkrijete mnogo informacija odjednom. Ovakva situacija se najčešće događa sa ljudima koji ne znaju da prestanu da pričaju, a obično nisu toga svesni. To se takođe može dogoditi kada ste dozvolili da neka velika i važna informacija izađe iz vaših usta.

Ako zubi rastu krivo ili vam ispadaju iz usta

U ovom slučaju ovo utiče na to kako izgledate. Kada osetite ovo osećanje, verovatno ćete se pogledati u ogledalo jer ćemo biti zabrinuti kako izgledamo. Dakle, to bi u velikoj meri moglo biti zbog toga da ste zabrinuti zbog toga kako ćete se pojaviti pred drugima nakon onoga što ste rekli.

Zubi trunu

Truljenje zuba može označavati dve stvari. To može biti povezano sa nečim što je staro, nekom vrstom svađe ili ljutnje i osećate se kao da 1000 puta prolazite kroz istu situaciju. Sa druge strane, ovo takođe može biti povezano sa krivicom zbog izgovaranja nečega što je zaista pokvareno i gadno.

Zubi se povlače u desni

Ovo je povezano sa velikom stvarnom željom da povučete ono što ste rekli. Želeli biste da to možete da ispravite. Pored toga, to može biti i strah od progovaranja. Dakle, umesto da to pustite, u potpunosti se povlačite.

Šta znači sanjati ispadanje zuba koje nem ožete da pronađete?

Ovo bi moglo značiti da ne umete da pronađete prave reči. Znate šta treba da kažete, ali ne znate na koji način to da učinite. Pošto su zubi već ispali, ovo  bi mogao biti pokušaj pronalaženja pravih reči da ispravite ono što ste rekli bez razmišljanja.

Ponavljajući snovi o ispadanju zuba su neverovatno česti i mogu se ponavljati iz bezbroj razloga. Vaša podsvest verovatno pokušava da vam pomogne da poboljšate svoje komunikacione veštine.

Izvor slike: laflor/GEttyImagesPlus

Nastavite da čitate