1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Psychology
  6. /
  7. Kako steći prijatelje u...

Kako steći prijatelje u odraslom dobu?

19. март 2024.

| Snežana Vranić
Nikad nije kasno za nova poznanstva...

Prirodno je da se prijateljstva razvijaju i blede vremenom. Ali kako steći prijatelje u odraslom dobu?

Odrasli imaju manje slobodnog vremena od dece i adolescenata, pa ume da bude veoma teško posvetiti se prijateljstvima. Međutim, ponekad odrasli rado sklapaju nova prijateljstva. Sigurniji ste u sebe, pa je veća verovatnoća da ćete privući ljude koji su u skladu sa vašim vrednostima, interesovanjima i životnim stilom.

Kako steći prijatelje u odraslom dobu?

Ponovo se povežite sa starim prijateljima

Ako žudite za dubljim prijateljstvom, razmislite o ponovnom povezivanju sa prijateljem sa kojim ste izgubili kontakt. Možda ste ranije živeli u različitim gradovima, a sada živite bliže ili ste prošli određene životne faze.

Kako steći prijatelje: Pretvorite kolege u prijatelje

Da li imate koleginicu ili kolegu na poslu sa kojim biste mogli da provodite vreme van posla? Razdvajanje posla i života je takođe važno, ali kancelarija može biti dobro mesto za upoznavanje prijatelja sa sličnim interesovanjima. Za početak, možete ih pitati da li žele na pauzu sa vama.

Povežite se sa prijateljima prijatelja

Sklapanje prijateljstva ne zahteva od vas da budete najglasniji u prostoriji, ali zahteva od vas da budete otvoreni za nova poznanstva. Budite spremni da odlazite u društvo malo češće nego što ste inače skloni, naročito ako ste u novom gradu. Ljudi vole da povezuju prijatelje mnogo više nego što vam nameštaju sastanak, a pritisak je mnogo manji.

Pridružite se lokalnoj grupi

Svejedno da li je reč o Fejsbuk grupama ili o književnom klubu, ovih dana postoji mnogo grupa. Odlučite se na zanimljivo grupno putovanje. Ako se pridružujete grupi koja je relevantna za vaša interesovanja ili trenutna interesovanja, sigurno ćete sresti ljude sa kojima ćete se slagati.

Kako steći prijatelje: Volontiranje

Prilikom volontiranja upoznajete razne ljude kroz dobrotvorne događaje i organizacije. Ako imate snažan stav po pitanju neke teme, onda će vam biti lakše da se povežete sa ljudima za koje već znate da dele isto mišljenje.

Koristite aplikacije za sastanke

Sada postoji aplikacija za sve, uključujući i sklapanje prijatelja. Mnogo je lakše pokrenuti razgovor sa nekim za koga znate da je iz istog razloga tu kao i vi.Možete da otkrijete koja su njihova interesovanja i stavovi i da li biste bili kompatibilni ili ne.

Krenite na neki sport

Svaki grad ima različite lige i sportske timove kojima se možete pridružiti, a to su odlična mesta za upoznavanje novih ljudi. Ovo vam takođe pruža okruženje sa ljudima koji imaju zajedničke interese. Jednostavan odlazak na mesta sami je jedan od omiljenih načina da upoznate ljude.

Povežite se na društvenim mrežama

Možda mislite da društveni mediji ometaju vašu sposobnost da upoznate ljude u stvarnom životu, ali ako ih praivlno koristite, to zapravo može biti dobar alat za prijateljstvo u stvarnom životu.To je takođe odličan način da se povežete sa starim prijateljima i mnogim ljudima je prirodniji ovakav vid komunikacije.

Nastavite da čitate