1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. 10 razloga zašto se...

10 razloga zašto se on ne javlja prvi: Neki su iznenađujući

20. април 2024.

| Snežana Vranić
Nekad samo nije zainteresovan, ali to ne mora da bude jedini razlog...

Ponekad je dobro preuzeti inicijativu, ali to ne sme da pređe u jednostrani odnos. Ako ste bili u ovakvoj situaciji, onda vas sigurno interesuje zašto se on ne javlja prvi?

Naravno, ovo se odnosi na situacije kada se ne javlja prvi, ali uvek rado odgovara. Ovo je uobičajena situacija kada žena pod utiskom svojih osećanja, ne uspeva da proceni pravu sliku onoga što se dešava. Međutim, zbog nedostatka muške inicijative vidi samo negativne aspekte.

Zašto se on ne javlja prvi?

U ovim situacijama ženama može biti mnogo teže nego muškarcima. Na kraju krajeva, postoje i postulati tipa „da je hteo, napisao bi“ ili „da si mu potrebna, pozvao bi“. Međutim, to nije uvek tako jednostavno i nisu uvek muškarci manipulatori koji se samo igraju.

Nije siguran u svoja ili vaša osećanja

Muškarci su izuzetno oprezni u odnosima, a ako nema jasnog razumevanja, on će radije ćutati i ne činiti ništa. A ako postoji i traumatično iskustvo razvoda i razdvajanja, onda će muškarac u potpunosti izbegavati veze i biti oprezan, čak vas možda i ignorisati iako ga izuzetno privlačite.

Bili ste grubi ili imaju loša prošla iskustva

Neka nemarna izjava može zauvek blokirati muškarca da preuzme inicijativu. Muškarci su veoma pažljivi kada su u pitanju njihova osećanja i radije će se udaljiti od bilo kakve opasnosti da budu povređeni. I ako imaju problem takvog tipa, možda je i bolje da se udalje sada nego u ozbiljnim fazama.

Ne ulivate mu poverenje ili ima strah

Razlozi za ovo mogu biti različiti. Moguće je da sve delite sa vašim bliskim okruženjem ili prosto ismevate muške postupke. Žene često umeju da koriste ironije i da se grubo šale kako bi odbranile sebe. Kod muškaraca, to izaziva samo jednu reakciju, a to je da se udalje.

Zašto se on ne javlja prvi: Ne želi dugotrajnu vezu

To ne znači da ne želi dugotrajnu vezu baš sa vama, već za sebe i u određenom preiodu. Time se svojim ćutanjem oslobađa svake odgovornosti. A ako se sami javite, on je druželjubiv i ljubazan, ali nije spreman da promeni svoju odluku.

Uvređen je ili uznemiren

Vrlo moguće da je samo uvređen i da se ne slaže sa nečim. Svojim ćutanjem pokušava da vam pokaže svoju nezavisnost, pa čak i da napravi distancu od vas. Međutim, ako ga privlačite onda mu je teško da vam ne odgovori.

Niste jedina devojka koja mu piše

U ovom slučaju, on je uvek zadovoljan jer mu neko piše i nema potrebu baš konkretno za vama. Sa jedne strane zbog zabave koju mu to donosi, on ne želi da vas izgubi, ali to nema veću vrednost, kao što nema ni inicijative prema vama.

Ne zna kako da kaže „ne“

Može biti da je samo ljubazan i da neće da vas uvredi. U ovom slučaju on pokazuje da imate različito viđenje i različite puteve, ali vam odgovara iz učtivosti. Zbog toga je veoma strpljiv, ali ne preuzima inicijativu. U ovom slučaju, započnite konverzaciju tri puta. Ako se u ovom slučaju niste ni videli ni upoznali, onda bi bilo najbolje da odustanete.

Drži se na distanci jer je zaljubljen u drugu

U ovom slučaju, vaša inicijativa mu odvlači pažnju, a on vam radosno odgovara i ometa vas. Ovakav slučaj nije beznadežan. Ako se ne javljate svaki dan, već samo povremeno, vremenom mu ovo može postati veoma drago.

On je tip muškarca koji prepušta inicijativu

Postoji format odnosa u kome glavna uloga pada na ženu, a to je dobro samo u slučaju da su oba partnera zadovoljni sa tim. Ukoliko to nije slučaj, onda je to dobra stvar samo za njega. Sviđa mu se sve što radiš za njega, ali on definitivno ne želi da bilo šta menja.

Zašto se on ne javlja prvi: Stidljiv je

Muškarci takođe mogu biti veoma plašljivi i stidljivi. On može da vas posmatra i želi, ali da nikada ne preuzme inicijativu. Zbog toga on vašu aktivnost doživljava kao veliki blagoslov. Međutim, čim se malo opusti, on će sigurno preuzeti odgovarajuće korake.

 

Izvor slike: nicoletaionescu/ GettyImagesPlus

Nastavite da čitate