1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. Pomirenje sa bivšim: Kako...

Pomirenje sa bivšim: Kako da uspe?

07. мај 2024.

| Snežana Vranić
Evo na šta treba da obratite pažnju...

Pomirenje sa bivšim može biti veoma rizično jer je potrebno mnogo više truda da bi veza opstala. Ipak, to ne znači da će biti neuspešno.

Ponekad se mirimo sa bivšim partnerom jer očekujemo da se on promenio i da će sve biti drugačije. Ipak, to su često nerealna očekivana. Nije dovoljno da jedan partner oprosti, već i druga strana mora da nauči iz prethodnog neuspeha.

Kako da pomirenje sa bivšim bude uspešno?

Još jedno mišljenje koje vlada jeste da će vas pomirenje sa osobom koja vas je povredila samo vratiti u istu situaciju kada ste bili povređeni. Međutim, evo na šta treba da obratite pažnju kako bi znali da postoje šanse da ovo uspe…

Dela govore više od reči

Oduvek je bilo tačno da se ne računaju reči, već dela. Kada uđemo u vezu po drugi put, to je sasvim drugačija situacije od one u kojoj ste bili tokom prve veze. Ukoliko primetite da je vaš bivši partner potpuno otvoren prema vama i da se ne suzdržava, to je jak pokazatelj da je posvećen tome da ovoga puta veza profunkcioniše.

Pomirenje sa bivšim: Nema sakrivanja detalja

Često osećamo nepoverenje kada damo drugu šansu svom partneru nakon raskida. Veoma je važno dati drugoj osobi priliku da se dokaže, bez toga da joj date ultimatum. Međutim, ako oni otkrivaju detalje o svom životu, to je pokazatelj da i on želi da započne odnos iznova.

Dozvoljavate pitanja

Prvo i osnovno je važno da znate da ne treba da postavljate pitanja ako osećate da ne možete da se nosite sa istinom. Poznavanje svega što se dogodilo do raskida sa vama ne mora nužno da bude dobra stvar za nove početke. Međutim, može biti dobar znak ako je vaš partner sprema da vam iskreno odgovori na pitanja.

Pomirenje sa bivšim: Imate osećaj da su iskreni sa vama

Postoji velika šansa dećte imati već dovoljno iskustva da naslutite i najmanju laž, ma koliko vaš partner izgledao kao da se kaje. Međutim, ako ste sigurni u to da su sada iskreni prema vama, to je dobar znak za nastavak veze.

Preuzimanje odgovornosti

U ovom slučaju partneri razumeju kako njihovi određeni postupci utiču na osećanja njihovog partnera i naravno, izbegavaju da ih ponavljaju. U tom slučaju postoji velika šansa da ako se vratimo bivšima, naša veza može da ovog puta bude uspešna.

Izvor slike: Motortion/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate