1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. Najbolje poze za seks...

Najbolje poze za seks u pedesetim: Ovih 5 položaja će vas oduševiti

09. март 2024.

| Snežana Vranić
Njih morate isprobati...

Kako postajemo stariji naše navike i želje se menjaju. Otvorenost za isprobavanje novih stvari i položaja će učiniti seks u pedesetim posebno uzbudljivim.

Što ste stariji seks može biti uzbudljiviji. Međutim, ključ je u tome da budete otvorenog uma i da se ne bojite da isprobate neke nove poze i položaje.

Najbolje poze za seks u pedesetim

Poza sa jastukom

Ukoliko imate sklonost ka ukočenim zglobovima ili morate da skinete pritisak sa kukova, dodavanje jastuka je uvek dobra ideja. U ovom položaju jedan partner leži napred sa kukovima podignutim jastukom. Drugi partner tada može ući otpozadi iz udobnog stojećeg ili klečećeg položaja. Ovo je veoma udobno, a takođe omogućava intenzivan prodor i stimulaciju.

Seks u pedesetim: Poza makaze

Položaj makaza je zapravo lakši nego što zvuči. On omogućava kontrolu nad kukovima i održava vašu težinu ravnomerno raspoređenu po dužini vašeg tela. Nema nepotrebnog pritiska na kukove i bilo koji partner može da uspori tempo ako zatreba. Ako vam je dovoljno udobno, jedan partner može pokušati da sedi dok drugi ostaje zavaljen. Ovo vam može pomoći da unesete više energije u svoje poteze.

Misionarska poza

Ovo je klasična poza, ali uz nekoliko izmena, lako je učiniti malo pristupačnijim. Jedan partner leži na leđima raširenih nogu. Noge se mogu podići ili staviti sa stopalima na krevet. Drugi partner leži između njihovih nogu i može da klekne radu lakšeg prodiranja ili može da stoji pored kreveta za udobniji položaj. Da bi položaj bio udoban za oba partnera, jedan partner može da leži malo bliže ivici kreveta. Ovo osigurava da drugi partner ima mogućnost da nasloni kolena na krevet.

Spooning

Ovo nije samo poza za maženje nakon seksa, već je i odlična pozicija za seks. Ovo je savršena pozicija da se osećate bliže svom partneru. Međutim, najbolje bi bilo da koristite i svoje ruke.

Seks u pedesetim: Sedeća poza

Sedite u fotelju ili stolicu sa čvrstim naslonima za ruke i spremni ste. Jedan partner sedi u stolici, dok drugi partner sedi u njihovom krilu okrenutim ka njemu, omogućavajući prodor odozdo. Ovde takođe imate slobodne ruke i možete ih koristiti za stimulaciju.

Koristite dodatke

Ponekad ne postoji savršena pozicija koja pokriva potrebe oba partnera. Međutim, u ovim situacijama je važno da budete kreativni. A savršen dodatak za to je igračka. Prava igračka može učiniti vaš seks veoma uzbudljivim.

Izvor slike: Wavebreakmedia/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate