1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Viseće cveće za terasu:...

Viseće cveće za terasu: Ove biljke ulepšaće svaki balkon

05. јун 2024.

| Snežana Vranić
A nisu ni preterano zahtevne...

Viseće cveće za terasu ili balkon su jednostavan način da maksimalno iskoristite svaku vrstu prostora.

Viseće cveće je sjajan način da dodate trenutni šarm vašoj bašti, ukrasite prednji trem ili terasu ili da učinite dvorište privlačnijim. Poneke viseće biljke zahtevaju malo više pažnje, ali su vredne svakog truda. Evo koje biljke mogu da ulepšaju vaše balkone i terase.

Viseće cveće za terasu

Petunija

Petunije su nežne, višegodišnje biljke i cvetaju celo leto do jakog mraza. Potražite sorte koje ne zahtevaju mnogo održavanja i koje ne zahtevaju truda da bi cvetale. Sigurno nećete zažaliti.

Bakopa

Ona izgleda zaista neverovatno kad se prevrće sa prozorskih saksija i kontejnera. Dolaze u nekoliko različitih boja, uključujući plavu, roze i belu i odličan je izbor za mešanje sa drugim cvećem u saksijama. One više vole sunce, ali će podneti i popodnevnu hladovinu, naročito u vrućim klimama.

Viseće cveće za terasu: Muškatle

Ovo je naravno jedna od klasičnih biljaka koje se nalaze na balkonima. Ona voli topla i sunčana područja. Cveće ne zahteva veliki trud oko održavanje. Bitno je da je zalivate kad osetite da je zemlja suva i da otkidate mrtvo cveće.

Fuksija

Cveće egzotičnog izgleda privlači kolibre. Ona voli punu hladovinu i važno je da je zalivate tokom cele sezone. Doza višenamenskog đubriva će održati cvetanje.

Begonija

Postoje razne vrsta begonija koje cvetaju u raznim nijansama. Takođe, postoje vrste i sa lišćem u obliku strelica (Begonia Boliviensis). Oni više vole polusenku.

Vilinski lepezasti svet (Scaevola aemula)

Ona ima najupečatljivije cvetove u obliku lepeze u nijansama električno plave, ružičaste ili bele. Voli uslove gde je puno sunce i cvetaće celo leto do jakog mraza.

Viseće cveće za terasu: Dragušac

Oni imaju naviku da se loze ili penju, a takođe rade kaskadno iz visećih korpi. Tolerišu puno sunce do delimične senke. Ovu biljku takođe možete pronaći u raznim nijansama.

Slatinska žumenica

Ovo je jednogodišnja biljka koja toleriše i prohladna prolećna i jesenja jutra i letnju žegu. Samo zalijte ove nisko rastuće biljke i cvetaće celo leto. One takođe privlače tone oprašivača i uživaćete u slatkom mirisu meda.

Dan i noć

Slatki mali cvetovi su savršeno prolećno i jesenje cveće. Vole puno sunce do mestimično hladovitog i mnoge vrste ponovo niču iz semenja tako da će sledećeg proleća ponovo iskočiti u vašoj bašti.

Portulaka

Ukoliko imate mesto na kom imate mnogo sunca, onda je ovo biljka za vas. Ovi cvetajući sukulenti dolaze u jakim bojama i mogu da podnesu toplotu. One će cvetati celo letooo. Zalivajte samo kada je gornjih nekoliko centimetara u saksijama suvo.

 

Izvor slike: phanasitti/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate