1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. 10 stvari koje privlače...

10 stvari koje privlače nesreću u kuću: Odmah ih se rešite

23. април 2024.

| Snežana Vranić
Njih svakako morate da izbacite..

Stvari koje privlače nesreću u kuću su uglavnom one koje ničemu ne koriste, a teško ih se odričemo. Međutim, koja je svrha imati nešto što nam samo donosi lošu sreću.

Ako vam sve ispada iz ruku ili imate osećaj da gubite kontrolu, nemojte žuriti sa zaključcima da su drugi krivi za to. Najbolje bi bilo da izbliza pogledate svoj dom. Vrlo je moguće da su za ovaj neuspeh krive i najjednostavnije stvari koje privlače negativnu energiju i donose nevolje i neuspeh u kuću.

Stvari koje privlače nesreću u kuću

Otpad u džepu ili torbici

Stari računi, iskorišćene karte i ostale sitnice koje se nakupljaju u džepovima, novčaniku ili torbici nikako ne slute na dobro. Posledice nakupljanja ovakvih stvari su konfuzija i neuspeh na poslu. Dakle, odmah ih se rešite.

Razbijeno staklo ili ogledalo

Svi znaju da razbijeno ogledalo donosi nesreću. Čak i ako ga sklonite negde od očiju, to može dovesti nevolje. Tačnije, 7 godina nesreće. Međutim, malo njih zna da slično važi i za bilo kakvo razbijeno staklo. Ono će doneti nemaštinu po pitanju finansija.

Predmeti koje niste koristili duže od tri godine

Energija ovakvih stvari se pogoršava vremenom, čak i ako su u potpunosti nove. Zbog toga je najbolje da im date neku novu namenu ako ih ne koristite kao ono za šta su namenjeni ili ih jednostavno poklonite nekome.

Stvari koje privlače nesreću u kuću: Napuknuto posuđe i polomljeni satovi

Posuđe simbolizuje porodični život, pa ako ne želite da tu dođe do raspada, najbolje bi bilo da ga se rešite. Dakle, sve što je neupotrebljivo ili je čak i samo malo okrznuto nema mesto u vašoj kuhinji.

Slično je i sa pokvarenim satovima. Sat koji ne radi ili okrljen, polomljen sat je loš znak. Oni se moraju odmah popraviti ili ih je neophodno prodati u rezervne delove ili ih jednostavno bacite.

Fotografije koje vas podsećaju na loše uspomene

Predmeti koji imaju negativne asocijacije ili vam jednostavno više ne donose radost generalno ne bi trebalo da se drže u kući. Negativna energija koju doživljavate dok gledate ove slike se može okrenuti protiv vas i za posledice imati prave neuspehe.

Stvari koje su neuparene

Predmeti koji uvek idu u paru se moraju baciti čim izgube drugu polovinu. Dakle, čarape, papuče, skije, cipele ili bilo šta što ide u paru treba da nestane ako bez istog ostanu. U suprotnom, oni blokiraju pozitivnu energiju i privlače manje nevolje u vaš dom.

Stvari koje privlače nesreću u kuću: Suvo cveće, insekti i školjke

Uvelo cveće, plišane životinje koje vas podsećaju na bolan period, insekti i školjke donete sa putovanja ometaju pristup pozitivnoj energiji i zbog toga donose nesreču. Dakle, ako razmišljate o suvenirima sa putovanja, potrudite se da to bude u drugom obliku.

Pokvareni uređaji za čišćenje

Metla i krpa su prvi pomoćnici u kući i simbol su čišćenja od svega što ometa materijalno blagostanje. Stoga, vezanost za staru pohabanu metlu ili nevoljnost da se baci stari pokvareni usisvač dovodi do smanjenja finansijskog toka.

Slike i posteri koji prikazuju prirodne katastrofe

Oluje i prirodne nepogode izazivaju uznemirujuće misli. Njihove slike takođe privlače neuspehe, nevolje i nesreće. Stoga, ne treba još jednom izazivati sudbinu. Najbolje je da ove slike zamenite nečim zanimljivim i optimističnim.

Stvari koje privlače nesreću u kuću: Stari i dotrajali predmeti

Stare novine, časopisi i odeća koja vam je već jako dugo mala – sve ovo ne treba da bude u vašoj kući. Ove stvari nemaju nikakvu korist i neophodno je da ih odnesete na deponiju kako bi se napravio prostor za nove stvari i kako se ne bi privlačila negativna energija.

Izvor slike: Andrey Nikitin/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate