1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Kuhinja u francuskom stilu...

Kuhinja u francuskom stilu izgleda raskošno ali sa stilom

25. април 2024.

| Miljana Momirović
Oduševiće vas elegantni izgled...

Otkrijte detalje zbog kojih je svaka kuhinja u francuskom stilu tako otmena i ponovite ih u svom kuhinjskom prostoru za pravi vintidž luksuz.

Francuski stil u enterijeru se odlikuje kitnjastom dekoracijom i prefinjenim dizajnom. Istovremeno, funkcionalnost ostaje u srcu dizajna. Svaka prostorija uređena je tako da istovremeno bude i praktična i privlačna, dok stvara prijatno okruženje za kvalitetno vreme sa porodicom.

U srcu svakog doma Francuza je kuhinja. Pogledajte kako da u istom stilu uredite vaš kuhinjski prostor.

Kuhinja u francuskom stilu

Jedna od najznačajnijih karakteristika kuhinje u francuskom stilu je njena pažnja posvećena detaljima. Od elegantnih rasvetnih tela do mesinganih kvaka na vratima, svaki element je dizajniran da unese dašak autentičnosti u prostoriju. Dekorativni predmeti, poput bakarnog posuđa ili starinske umetnosti pružaju karakter i toplinu svakoj kuhinji.

Kuhinjski elementi ukrašeni delikatnim detaljima, radne ploče od mermera ili prirodnog kamena i podovi od pločica unose sofisticiranost u svaki prostor. Od elementa do elementa, sve pršti od estetike i kvaliteta, stvarajući atmosferu nenaglašenog luksuza.

Paleta boja francuske kuhinje

Kuhinja u francuskom stilu je bezvremenska i skladna, što znači da se Francuzi najčešće odlučuju za neutralne boje. Na kraju krajeva, trendovi boja će doći i otići, ali klasične neutralne boje kao što su bela i siva će uvek biti moderne. Umesto da se oslanjate na boju koja će kuhinji uneti ličnost, dodajte vizuelni interes kroz metalne završne obrade, teksture i kontrastne materijale poput drveta i mermera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Becca Galbraith (@beccainteriors)

Dekorativni predmeti u kuhinji

Kuhinja je prvenstveno praktična prostorija, ali to ne znači da ne može biti i lepa. Francuzi se ne plaše da je dekorišu kao i svaku drugu prostoriju u domu. Predmeti kao što su lampe, umetnička dela, vaze, svećnjaci i cveće ili zelenilo apsolutno imaju mesto u kuhinji u francuskom stilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deborah Foglia (@seekinglavenderlane)

Vintidž kuhinja u francuskom stilu

Naročito ako želite da postignete vintidž stil, tonovi drveta su obavezni. Unesite malo topline tako što ćete izložiti drvene daske za sečenje, čuvati voće u izrezbarenoj drvenoj posudi ili posložiti pribor u drveni stalak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Kennedy (@emilykennedyphoto)

Stalak za šerpe

Postoji nešto u vezi sa stalkom za šerpe što je tako neobično i privlačno. Ne samo da je ovo siguran način da svojoj kuhinji dodate osećaj francuskog stila, već može da pruži prekopotreban prostor za skladištenje. Koristite kuke za kačenje posuđa, kuhinjskih peškira ili pribora kao što su šolje ili pribor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenni Yolo | I SPY DIY (@ispydiy)

Otvorene police francuske kuhinje

Naročito u francuskim stanovima gde je kvadratura na prvom mestu, Francuzi ne beže od korišćenja svakog raspoloživog prostora. Ako imate prazan kuhinjski zid koji bi mogao da se iskoristi, okačite neke police da biste brzo povećali skladištenje. Obložite ih posuđem da biste oslobodili prostor u svojim kuhinjskim elementima ili jednostavno iskoristite dodatni prostor za prikaz da biste pokazali dekoraciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefani Stein (@stefanisteinla)

Izvor slike: Serghei Starus/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate