1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Kuhinjski elementi u ovim...

Kuhinjski elementi u ovim bojama izgledaju skupo

14. мај 2024.

| Snežana Vranić
A i spadaju u glavne trendove...

Boje kuhinjskih ormarića koje izgledaju skupo svakako želite u vašem prostoru. One će kuhinji dati eleganciju i prefinjenost, ali je važno da izaberete onu koja će vama najviše odgovarati.

Ovogodišnji trendovi u bojama kuhinjskih ormarića su veoma elegantni i prefinjeni. Oni čine da vaša kuhinja izgleda kao da je pravljena po najskupljim merilima. Naravno, dovoljno je da izaberete jednu boju koja vam se dopada i da uživate u njenom izgledu.

Boje kuhinjskih ormarića koje izgledaju skupo

Boja vaših kuhinjskih ormarića je najdominantniji deo prostora. Naravno, skladištenje je ključno, raspored je veoma važan i stil kuhinje koji izaberete  će diktirati izgled. Ali ono što će neko prvo primetiti je svakako boja. Nijanse neutralnih boja, sa blagim obrtima klasične bele ili sive će preporoditi vašu kuhinju.  Naravno, ima i nekoliko uzbudljivih boja.

Svetlo plava umesto tamno plave

Tamno plave kuhinje vladale su godinama, ali dok će plava uvek biti trendi boja kuhinjskih ormarića, primetan je pomak od ovih hrabrijih nijansi. Slabo prisutne svetlo plave su savršena nijansa za kuhinju – mesto koje je često tako prometno i visoko-frekventno, a ipak želite da ima osećaj mira. I dok ova nijansa može da se nagne ka pastelima, i dalje je izuzetno šik i sofisticirana, posebno ako je uparite sa odgovarajućim hardverom i dekorom.

Crno-bele nijanse u kombinaciji sa drvetom

Crna je naravno oduvek odraz elegancije. Crno-beli kuhinjski ormarići ponovo postaju popularni,  u skladu sa svim trendovima dizajna enterijera koje vidimo ove godine, postoji mekši, zemljani pristup. A to se postiže dodavanjem puno drveta i teksture.

Boje kuhinjskih ormarića koje izgledaju skupo: Šumsko zelena nijansa

U hrabrom odstupanju od klasičnih potpuno belih ili drvenih ormarića, vlasnici sada biraju tamno mornarsko plave ili bogato smaragdno zelene ormariće koji ostavljaju snažan i sofisticirani utisak. Naravno, ovo u kombinaciji sa zlatnom i bojom drveta izgleda zaista očaravajuće.

Zamenite sive nijanse za sivo-zelenu

Nema greške kada je u pitanju popularnost zelene tokom poslednjih 12 meseci. Ova sveža, pozitivna nijansa bila je svuda po našim radarima boja enterijera i sada se čini da zauzima prvo mesto i za kuhinjske ormariće – preuzimajući krunu iz sive palete koja je dominirala našim domovima tako dugo . Zelene kuhinje takođe odražavaju našu strast prema zelenilu, biljkama u zatvorenom prostoru i prirodnom raspoloženju koje se ukorenilo u svakoj sobi u kući, uključujući i kuhinju.

Elegantna crna

Ljubav prema tamnoj strani premešta se u kuhinju sa ormarićima preuređenim u ponoćnu i tamno crnu boju za stvaranje dramatične atmosfere. Sa njom dobijate sofisticiran izgled koji je više grandiozan nego gotički. Za toplu, domaću atmosferu, izbalansirajte crnu sa prihvatanjem mekih zemljanih tonova i prirodnih materijala, smanjujući dramu, ali zadržavajući efekat.

Boje kuhinjskih ormarića koje izgledaju skupo: Nijansa kašmira

Tihi luksuz i udobni minimalizam su ono što se računa za neutralnu paletu 2024. godine – a za kuhinje, to se prevodi u boju koja se opisuje kao ‘kašmir’. Odvajajući se od čistih, kliničkih belih boja, kašmir je boja koja se bira da bi unela toplinu i jednostavnost odjednom. Postoji niz nijansi koje spadaju pod kišobran kašmira – od kašmira bež do kašmira sive. Različiti uslovi osvetljenja takođe će promeniti izgled svake.

Peskovito žuta

Peskovito žute kuhinje jednako znače trenutnu sreću. Dakle, koji je lakši način da svom domu svakog dana dodate veliki osmeh nego sa razveseljavajućim žutim kuhinjskim ormarićima? Sve nijanse žute su veliki hit sa kućom za 2024. godinu, bilo da je u pitanju bogati senf i duboko oker ili šafran, sveži primroz i citrusni limun. Spremite naočare za sunce.

Dakle, ako želite boje kuhinjskih ormarića koje izgledaju skupo, onda imate širok dijapazon koji možete da iskoristite. Vaše je samo da odaberete.

Izvor slike: dit26978/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate