1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Hodnik Novaka Đokovića: „Spanifornija...

Hodnik Novaka Đokovića: „Spanifornija stil“ koju morate uneti u svoj dom

02. јун 2024.

| Snežana Vranić
Hodnik koji oduzima dah...

Hodnik Novaka Đokovića predstavlja savršen spoj kalifornijske prirodnosti i španske detaljnosti.

Novak Đoković, svetski poznati teniser, postavio je novi trend u uređenju enterijera svojim ulazom koji majstorski kombinuje ‘suptilnu prirodnost Kalifornije’ sa složenim španskim stilom. Ova fuzija, poznata kao Spanifornia dizajn, dobija na popularnosti zbog svog rustičnog, a luksuznog izgleda koji obuhvata suštinu oba regiona.

Hodnik Novaka Đokovića klasičan primer spanifornijskog stila

Spanifornija dizajn spaja najbolje od španskog i kalifornijskog stila, stvarajući prostore koji su i rustični i elegantni. Elementi poput terakota pločica, grubih tkanina i bujnih tropskih sobnih biljaka spajaju se u jedno. Đokovićev ulaz u njegovom domu u Marbelji savršen je primer ovog trenda, sa crno-belim kariranim pločicama, drvenim arhitektonskim elementima i zlatnim detaljima. Ovaj prostor odiše šarmom španskog dizajna i suptilnom luksuzom kalifornijskog stila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Kako uneti spanifornija stil u enterijer?

Prema rečima dizajnerke  Carolyn Cerminara-Kelly (Kerolin Kerminara-Keli), osnivačice Cerminara Design-a, Spanifornija estetika se svodi na kombinovanje svežine i suptilne prirodnosti kalifornijskog načina života sa toplim, tradicionalnim i složenim španskim stilom. Ona sugeriše da je unošenje ovog stila u vaš dom lakše nego što izgleda.

Iskoristite tepihe i nameštaj

Počnite tako što ćete dodati veliki ručno tkani tepih u prirodnim tonovima, sa printom i živopisnim detaljima, u vaš dnevni boravak. Uparite ga sa nameštajem u prirodnim tonovima, zajedno sa mermernim i kovanim gvozdenim stočićima.

Hodnik Novaka Đokovića: Unesite umetnost

Unos umetničkih dela je još jedan moćan način da unesete pravu količinu boje u vaš prostor. „Možete ih uramiti u rustične drvene okvire za više prirodan osećaj ili ih zadržati crno-bele i uramiti u bogato ukrašene okvire za dodir sofisticiranosti. Ako se odlučite za ovo drugo, smanjite veličinu umetničkih dela u vašem prostoru, što takođe može doprineti tom tradicionalnom elementu.“

Velika renoviranja

Dok veće renovacije mogu biti izazovnije (i zahtevati više vremena i novca), konačni rezultat će stvoriti prostor koji parira teniserovom domu. ‘Počela bih sa dodavanjem lukova kroz vaš prostor, obloženih složenim ručno rađenim terakota pločicama,’ predlaže Keli. ‘Bilo da su pločice upečatljive ili suptilne, doslednost ručno rađenih pločica će im dati taj neosporni Spanifornija izgled. Takođe, uvek uključite mermer i kovane gvozdene detalje u vaš prostor za skladan izgled. Krajnji cilj je stvoriti prostor koji deluje bez napora, opušteno i svetski, oličavajući najbolje od kalifornijskih i španskih uticaja.’

Izvor slike: Beatriz Velasco / Stringer/GettyImagesEntertainment