1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Teorija neočekivano crvenog u...

Teorija neočekivano crvenog u enterijeru: Evo zašto treba da je iskoristite u svom prostoru

24. мај 2024.

| Snežana Vranić
Trik koji će vas oduševiti...

Teorija neočekivano crvenog u enterijeru je veoma uzbudljiv način uređenja. Ukoliko volite dramatične detalje onda je ovo pravi trend za vas.

Crvena je svakako jedna od popularnijih boja ove godine. Ona se pojavljivala na modnim pistama, pa je čak i zašla u trendove kose. Međutim, trendovi kada je ova boja u pitanju je zašla i u svet enterijera čineći uređenje mnogo uzbudljivijim.

Šta je teorija neočekivano crvenog u enterijeru?

Teorija neočekivano crvenog je fraza koju je skovao korisnica Tik Tok-a Taylor Migliazzo Simon (@intayriors) (Tejlor Miljazo Simon) da bi opisala uticaj korišćenja nagoveštaja boje u životnom prostoru.

@intayriors UNEXPECTED RED THEORY #unexpectedredtheory #greenscreen ♬ original sound – Taylor Migliazzo Simon

„Neočekivana crvena teorija u suštini dodaje sve što je crveno, veliko ili malo u prostoriju u kojoj se to uopšte ne uklapa, ali prostor automatski izgleda bolje“, objasnila je ona u svom video snimku.

U pitanju je trik dizajnera enterijera

Iako je frazu skovao TikTok, ideja korišćenja ove boje na neočekivan način je zapravo trik koji koriste dizajneri enterijera. Nagoveštaj ove boje može da razbije sobu koja deluje previše monotono dajući prostoru osećaj svežine i celine.

Studije su dokazale da je crvena jedna od najboljih boja u privlačenju naše pažnje. Pokazalo se da se ljudi doživljavaju kao privlačniji potencijalnim partnerima.

Kako da teorija neočekivano crvenog u enterijeru bude deo vašeg doma?

Ukrašavanje tako jakom i moćnom bojom u početku može da deluje pomalo zastrašujuće. Iz tog razloga biste možda mogli da izbegnete farbanje zidova i umesto toga započnite eksperimentisanje unoseći male delove nameštaja koje lako možete ukloniti. Možete staviti crvenu sveću na sto, bacite crveni jastuk na kauč ili unesite crveni ram za slike.

Evo nekoliko stvari koje možete da unesete u vaš dom:

Teorija neočekivano crvenog u enterijeru

Teorija neočekivano crvenog u enterijeru
Teorija neočekivano crvenog u enterijeru
Teorija neočekivano crvenog u enterijeru
Teorija neočekivano crvenog u enterijeru
Teorija neočekivano crvenog u enterijeru

Izvor slike: Scovad/GettyImagesPlus