Primećujete sve više sedih u kosi? Ovaj sastojak sprečiće njihovo širenje

09. октобар 2023.

| Suzana Jančič
Sede vlasi uz kokosovo ulje biće stvar prošlosti

Namirnica iz prirode koja pomaže boljem radu organizama, regeneriše i sede vlasi.

Dame je godinama unazad koriste u jelima umesto suncokretovog ulja ili maslaca. Shvatile su njenu dobrobit i kada je reč o regeneraciji kože lica, a sve više je koriste u nezi kose.

Tijana Drndarski, Unsplash, sede vlasi

Tijana Drndarski, Unsplash

Mnogi su već pretpostavili da je reč o kokosovom ulju, koje se može pazariti u bilo kojoj apoteci ili pak prodavnici zdrave hrane.

Šta je visokoporozna kosa i kako brinuti o njoj?

Nemojte da vas zavara njegova cena. Vrlo je pristupačno ali izuzetno učinkovito.

Brojne su blagodeti kokosovog ulja, a najefikasnije se pokazalo kod jačanja kose, protiv peruti, vaški, ali dokazano je i da regeneriše sede vlasi i sprečava pojavljivanja novih.

Kokosovo ulje je najbogatiji prirodni izvor specijalnih masnih kiselina, koje imaju antibakterijska i antimikrobska dejstva.

seda kosa, Pramenovi za sedu kosu, sede vlasi

Unsplash,

Naročito je visoka koncentracija laurinske kiseline, koje se nalazi u mleku dojilja, i predstavlja pomoćni hormon za zdravlje ćelije. 

Ovo povoljno svojstvo kokosovog ulja je takođe jedan od razloga zašto se može koristiti u prevenciji gubitka proteina u kosi, a samim tim sede vlasi će postati ružna prošlost.

Seda kosa je sve popularnija

Struktura kokosovog ulja pomaže da prodre u dlaku bolje nego bilo koje drugo ulje, što je razlog zašto neki ljudi primećuju izvanredne rezultate nakon svega par korišćenja. 

Adam Winger Unsplash, sede vlasi

Adam Winger Unsplash

Dovoljno ga je pre svakog pranja utrljati na teme i ostaviti da odstoji par sati, najbolje bi bilo preko noći a ujutru kosu oprati.

Ukoliko preventivno koristite kokosovo ulje zasigurno ćete odložiti pojavu sedih.

Izvor slike: Unsplash

Nastavite da čitate