1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Ovakav češalj za tanku...

Ovakav češalj za tanku kosu će učiniti frizuru bujnom

24. фебруар 2024.

| Miljana Momirović
Otkrijte i savete za negu koji pomažu.

Iskusni frizeri su se složili: ako želite da izgleda gušće, koristite ovakav češalj za tanku kosu. U suprotnom, rizikujete da nema volumen i izgleda masno.

Ključno pravilo, ako imate tanke vlasi, je oprez. Ovo se odnosi na bukvalno sve: od sastava proizvoda za negu kose do češlja za tanku kosu. U nastavku otkrivamo kakvu četku da potražite za najbolji efekat.

Zašto je češalj za tanku kosu važan?

Tanka kosa ume biti vrlo zahtevna jer, iako vlasi ima mnogo, može izgledati retko. U najgorem slučaju, zbog toga što je često bez volumena, kosa može izgledati slepljeno sa temenom i masno. Svi želimo da frizura izgleda što bujnija i zbog toga je od izuzetno važno da koristite poseban češalj za tanku kosu.

Kako pronaći pravi češalj za tanku kosu?

Prilikom odabira češlja, pre svega potražite četku koja će pomoći da brzo očešljate pramenove kose. Tanka kosa često može izgledati neuredno, pa će pravilno češljanje u tome pomoći. Stručnjaci savetuju korišćenje širokih četki sa mekanim vlaknima

„Ova četka ima meka vlakna koja su nežne na kosi i temenu. Brzo će očešljati kosu, a da je ne vuče previše“, kaže frizer poznatih Endrju Ficsimons u intervjuu za „Well And Good„.

Pravilno češljanje tanke kose

Međutim, odabir češlja je samo polovina bitke. Takođe je važno da naučite kako da pravilno češljate tanku kosu. „Ako krenete od vrha glave, stvorićete čvor na vrhovima iz kojih je teško izaći dok se probijate nadole“, objašnjava frizerka Laura Polko za „Who What Wear“.

Još jedna stvar koju treba zapamtiti kada češljate tanku kosu je razdeljak. Najbolje je da ga odmah namestite, inače rizikujete da kasnije zapetljate kosu. Takođe je važno četkati finu kosu samo kada je suva, jer je mnogo veći rizik od oštećenja kada je vlažna.

Saveti za negu tanke kose

Da frizuru održite bujnom, obratite pažnju na ove savete eksperata:

  • Uvek nanesite zaštitu od toplote pre sušenja i nemojte držati fen preblizu.
  • Ako je moguće, kupite poseban peškir za kosu od mikrofibera, spavajte na svilenim ili satenskim jastučnicama i izbegavajte često stilizovanje peglom za kosu ili figarom.
  • Zapamtite da je kvalitetna nega ključ laskavog izgleda tanke kose.

 

Izvor slike: kzenon/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate