1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Blunt bob – idealna...

Blunt bob – idealna frizura za retku kosu

05. јун 2023.

| Hana Dunđerov
Ovaj tip šišanja dodaje volumen, zato ga vole žene sa retkom kosom

Imati retku kosu je noćna mora za svaku ženu. Frizura bez volumena, vlasi koje se lako lome, gomila sredstava za negu kose… Ali, hair stilisti tvrde da uopšte ne mora da bude tako. Važno je samo da izaberete idealnu frizuru za retku kosu. Ove sezone to je blunt bob.

Zašto je blunt bob idealna frizura za retku kosu?

Blunt bob je frizura koja dodaje volumen i čini da čak i tanka i retka kosa izgledaju  bujno. Za žene sa retkom kosom idealan je onaj bob koji se završava u liniji usana. Blunt bob šišanje karakteriše to što je ravniji od klasičnog boba. Ali, upravo zahvaljujući ovom triku pristaje svim oblicima lica.

Cilj ove frizure je da kosi da volumen, a najbujniji efekat dobijate ako ošišate nekoliko slojeva. Feniranje krajeva ka unutra je još jedan plus kada je stvaranje volumena u pitanju.

Kako se stilizuje blunt bob?

Blunt bob se može nositi u bilo koje doba godine, a zahvaljujući svojoj svestranosti omogućiće vam da ga stilizujete sa mekim talasima, sa malim repom ili feniranjem na ravno. Tajna je da koristite fen i fiksator da biste postigli završnu obradu koja je istovremeno elegantna, udobna i moderna.

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: denis komarov, angel_NT/iStock/GettyImagesPlus