Meki cipal: Frizura koja dodaje volumen

26. maja 2023.

| Hana Dunđerov
Meki cipal je slojevita frizura za kosu srednje dužine koja dodaje volumen i uklanja godine. 

Recite zbogom ultra glatkim, mega uglačanim grivama bez oblika, najluđe, najhrabrije frizure sa prizvukom osamdesetih su u modi ove 2023. Valoviti čupavi, isprekidani bob ili wolf cut su neki od najpopularnijih tehnika šišanja ove godine i svi imaju zajedničku tačku: korišćenje slojeva. Sada, probija se frizura koja ima i antiage efekat: meki cipal.

Meki cipal – frizura savršena za tanku ili retku kosu

Slojevita kosa je odlična za dobijanje volumena i povećanje gustine kose. Stručnjaci za kosuističu da ako postoji nešto što slojevi pružaju u šišanju, to je XXL volumen, a to je posebno korisno kada imate tanku ili retku kosu. Što su slojevi kraći, to je veći volumen i osećaj debljine.

Uz to, meki cipal daje mladalački duh i uklanja godine. Različiti slojevi posvetljavaju dugu kosu, daju živost i ležernost.  Znamo da ekstremne frizure sa vrlo kratkim slojevima mogu biti previše smele za neke od nas, ali uvek postoji opcija pogodna za (skoro) svačiji ukus. U ovom slučaju, meki cipal može biti vaš najbolji saveznik.

Šta je meki cipal?

Kao što mu ime govori, ovaj rez je meka verzija mitskog cipala. To je frizura koju karakteriše  kratak prednji deo kose, i šiške i sa strane, a zadnji deo je duži, pokriva potiljak.  Meka alternativa se opredeljuje za malo manje izražene slojeve, stvarajući tako uravnoteženiju frizuru, sa manje drame.

Meki cipal  se može nositi sa ili bez šišaka. Okrugla lica bi trebalo da ostave punu dužinu kose, dok bi izdužena trebalo da idu na puno slojeva različite dužine. Žene sa kvadratnim licima trebalo bi da izbegavaju slojeve u visini brade.

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: Frazer Harison, Amy Sussman/Staff, Carlos Alvarez/Stringer,