1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. 5 frizura koje podmlađuju...

5 frizura koje podmlađuju i prikrivaju sede, savršene za žene starije od 40

10. јун 2023.

| Hana Dunđerov
Zaboravite na farbanje

Znate šta je najbolje? Više ne morate da se farbate! Ovih  pet frizura podmlađuju, a pritom sakrivaju sede. Gotovo suviše dobro.

Ako je genetika bila blagonaklona, pa probleme sa sedima niste osetlili ranije, izvesno je da ćete negde oko 40-og rođendana već imati priličan broj sedih vlasi. Farbanje je tradicionalno i brzo rešenje, ali šta ako vam kažemo da postoje frizure koje podmlađuju, a ujedno prikrivaju i sede?

Frizure koje podmlađuju i prikrivaju sede

Postoje frizure sposobne da integrišu sedu kosu, a da pritom  istovremeno uspevaju da daju volumen i pomognu vam da zadržite mladalački izgled.

Najbolje frizure za žene posle 40. godine su one koji prikrivaju sede, daju volumen i pokretljivost.

Najbolji izbor za žene posle 40: frizure koje podmlađuju

 

Pixie

Pixie je kratka frizura, apsolutni i vanvremenski trend koji opstaje. Ako je ne stilizujemo, već je samo češljamo i držimo „neurednom“ moći ćemo da sakrijemo sedu kosu i steknemo svežiji i mladalački imidž.

Preporučuje se za: lica mekih linija.

Cipal

Jedna od najbuntovnijih frizura sezone je nesumnjivo cipal frizura. Ako ste jedna od odvažnijih i volite frizure u duhu osamdesetih, svideće vam se ova frizura koja se poigrava kratkim i dugim slojevima.

Preporučuje se za: favorizuje ovalna, okrugla i uglasta lica.

Talasasti bob

Priznajemo da nas je ovaj bob rez fascinirao otkako ga je pre nekoliko meseci ponela Charlize Theron. Talasi dodaju volumen i zamagljuju kontrast između bele sede kose i prirodne boje kose.

Preporučuje se za: zahvaljujući velikoj svestranosti boba, može se prilagoditi svim vrstama lica.

Shaggy

Ako su slojevite frizure vaša stvar, shaggy će vam pomoći da dobijete volumen i pokretljivost.

Preporučeno za: dužina slojeva se lako prilagođava bilo kom obliku lica.

Šiške

Iako im je možda potrebno određeno održavanje, šiške imaju neospornu antiage moć. One uokviruju naše lice i poboljšavaju karakteristike koje nam se najviše sviđaju, pored toga što nam nude beskonačan broj opcija između otvorenih, dugih, bočnih šiški, šiški za bebe…

Preporučeno za: mogu se prilagoditi svim tipovima lica, ali posebno pomažu da se sakriju široka čela i izbalansiraju duga lica.

 

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: Amy Sussman, Mat Winkelmeyer/GettyImagesEntertainment