1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Kratka kosa će vas...

Kratka kosa će vas podmladiti: Frizura koja briše bar 10 godina

24. мај 2024.

| Miljana Momirović
Probudite Parižanku u sebi.

Kratka kosa pruža instant efektat podizanja. Otkrijte kako prepoznatljiva frizura Francuskinja i pametno stilizovanje može podmladiti izgled.

Frizure za kratku kosu su sve popularnije. Bob, koji se vratio u trend pre nekoliko godina, prisutan je kako na ulicama, tako i na modnoj posti. Logičan razlog za to je njegova moć podmlađivanja i lakoća stilizovanja.

Naravno, postoje brojne varijante, a mi smo pozajmili inspiraciju od Francuskinja.

Kako kratka kosa podmlađuje?

Bilo da razmišljate o piksi ili paž frizuri, kratka kosa će vas podmladiti u svakom slučaju. Pa kako to radi? Kratke frizure skreću pažnju s bora i drugih znakova starenja na licu. Nasuprot tome, ističu jagodice i oči, zbog čega mogu pružiti i efekat podizanja.

Sa godinama gustina kose opada, a činjenica je da su takvi nedostaci vidljiviji na dužoj kosi. Kratka kosa obično ima više volumena, posebno ako je reč o slojevitim frizurama, pa čini lice jedrim i mladolikim.

Kratki francuski bob

Le Petite Bob ili kratki francuski bob pruža kosi mnogo volumena, zakrivljen je prema licu, ali i dalje ima karakterističan pariski izgled.

Upravo ta „zakrivljenost“ je od najveće važnosti da bi ova bob frizura bila uspešna. Bez obzira na teksturu, kratka kosa u ovom stilu izgleda zanosno. Talasasta ili ravna? Šiške ili pak ne? Potpuno zavisi od vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cailee Spaeny (@caileespaeny)

Kako se stilizuje kratka kosa?

Kratka frizura Francuskinja se može nositi u bezbroj stilova. Namestite razdeljak na sredinu za karakterističan bob izgled ili ga pomerite bočno za ležerniji stil. Činjenica je da oštra ravna kosa doprinosi eleganciji ali kratka kosa može biti pogodna i za nežne nemarne talase. Naravno, feniranje na spolja ili ka unutra samo po sebi izgleda efektno.

Na kraju, najbolje je da kombinujte različite stilove za autentičan izgled u svakoj prilici.

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate