1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najbolje boje za kratku...

Najbolje boje za kratku kosu i tehnike farbanja

21. јун 2024.

| Miljana Momirović
Efekat koji ne greši.

Popularnost kratke frizure leži u činjenici da pruža instant stilizovani efekat. Uz ove boje za kratku kosu, izgled će biti još laskaviji.

Kratka kosa nudi beskonačan broj mogućnosti, od zavisnosti od teksture kose, njene teksture, bilo da li želite slojeviti izgled ili oštar rez. Međutim, ako želite da dodate malo stila, svaka frizura će izgledati ber duplo bolje uz ove boje za kosu.

Koje su najbolje boje za kratku kosu?

Ako želite da postignete sasvim prirodan rezultat, pramenovi su najbolja opcija. Bez promene bazne boje, pomoći će da dodate dimenziju i istaknete crte lica. Besprekorni rezultat traje nedeljama i ne obavezuje redovno farbanje izrastka.

Ukoliko nameravate da izvučete pramenove, koloriste preporučuju francuski balejaž kao interesantu opciju, naročito sa tehnikom glaziranja. Kada je u pitanju tanka kosa, jedno od rešenja može biti i farbanje korena u tamniju nijansu kako bi se akcentovala gustina kose.

Na kraju, boje za kratku kosu koje najbolje pristaju su ebony black, platinasto plava ili vatreno crvena. Ne samo da unosi karakter u izgled, već i ističe crte lica na perfektan način.

boje za kratku kosu

Izbegavajte ove boje za kratku kosu

Konturisanje kose bi bilo najbolje izbegavati kada je u pitanju kratka kosa, posebno zbog nedostatka dužine koja odgovara obliku lica. Takođe, suviše široki pramenovi mogu delovati manje prirodno i neprivlčano.

Kada je reč o kokretnim bojama za kosu, sve je moguće, bilo da želite ravnomerni izgled ili brojne pramenove u različitim nijansama.

Kako da boja kose traje duže?

Dobra vest ako imate kratku i farbanu kosu: održavanje boje je generalno lakše nego na dugoj kosi jer je potrebno manje proizvoda i lakše se nanose.

Koristite profesionalne šampone i tretmane koji su namenjeni farbanoj kosi kako biste održali sjaj i boju što duže. S vremena na vreme možete koristiti i masku za repigmentiranje kako biste oživeli pramenove koji mogu da izblede uz pranje. Posle balajaža preporučuje se ljubičasti šampon kako bi se sprečilo da pramenovi postanu žuti.

Nastavite da čitate