1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Neodoljiva biksi frizura za...

Neodoljiva biksi frizura za kratku kosu vlada u 2024.

10. јун 2024.

| Miljana Momirović
Najpopularniji izgled za leto.

Pokazalo se da u 2024. dominira kratka kosa, pogotovo kako se bliži leto. Nije iznenađenje što je biksi frizura brzo dospela na vrh trendova.

Najverovatnije već znate šta je popularna bob frizura koja dolazi u brojnim varijacijama, od mikro dužine do kose tik iznad ramena. S druge strane, piksi je neprevaziđeni izbor decenijama unazad.

Novi trend se ne razlikuje mnogo ali prihvata najbolje od obe frizure. Upoznajte biksi, frizuru koja će biti dominantna ovog leta.

Šta je biksi frizura?

Kombinacijom najpopularnije frizure za kratku kosu, bob i piksi, nastala je biksi frizura koja je poslednjih meseci pravi hit među poznatim damama. Obično ima kraće slojeve pozadi i duže slojeve prema prednjoj strani, stvarajući moderan i oštar izgled uz zadržavanje određene dužine kose.

Iako biksi frizura pristaje različitim teksturama kose, najbolje izgleda na ravnoj ili blago talasastoj kosi. Međutim, sa pravim tehnikama stilizovanja i proizvodima, kovrdže mogu izgledati posebno privlačno.

Biksi frizura na poznatim damama

Začetnik biksi frizure, Tejlor Hil dokazuje koliko stil može biti svestran, prelazeći sa raščupanih lokna na uglađeni, zalizani izgled sa lakoćom. Obratite pažnju na kratke slojeve koji uokviruju njeno lice, a zatim na duže pramenove sa strane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Hill (@taylor_hill)

Za elegantan, sofisticiran izgled, Sabrina Elba nosi svoj biksi sa bočnim razdjeljkom i šiškama zabačenim na jednu stranu – savršenstvo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sabrina Dhowre Elba (@sabrinaelba)

Kao dokaz da kratka kosa ne mora biti jednostavna, Iris Lo pokazala je frizuru sa brojnim aksesoarima za kosu i veoma svetlim pramenovima.

Kako stilizovati biksi frizure?

Da bi biksi frizura izgledala privlačno, redovno šišanje je od suštinskog značaja za održavanje oblika i sprečavanje da kosa izgleda neuređeno. Budite spremni da idete na skraćivanje kose svakih 4-6 nedelja kako biste zadržali svoj biksi u savršenom izgledu.

Kada je u pitanju stilizovanje, sve je u dodavanju teksture i pokreta. To može da uključuje feniranje okruglom četkom kako bi se dodao volumen i oblik. Pored toga, proizvodi za učvršćivanje, poput voska ili pomade, mogu se koristiti za definisanje slojeva i dodavanje teksture.

Izvor slike: Daniel Zuchnik/Stringer/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate