1. Home
  2. /
  3. Ženski stav
  4. /
  5. Suze hrabre glumice dirnule...

Suze hrabre glumice dirnule svet: Teško bolesna Kristina Eplgejt uplakana na dodeli EMI nagrada

16. јануар 2024.

| Snežana Ilić
Neizlečiva bolest uzima maha, ali - nema predaje

Iako se sve teže kreće, Kristina Eplgejt sinoć se ipak pojavila na dodeli EMI nagrada u Los Anđelesu. Izazvala je erupciju oduševljenja, mnogima je izmamila suze, a i sama se rasplakala.

Rak se proširio i na kosti, ali hrabra Šenon Doerti ne odustaje

Glumica, koja se proslavila ulogama u tinejdžerskoj komediji Nemoj reći mami, kod kuće smo sami i seriji Bračne vode, već duže vreme se muči sa multipla sklerozom, a teška bolest, nažalost, sve više uzima maha.

Kristina Eplgejt

Photo by Emma McIntyre/Getty Images for Netflix

Kristina ima 52 godine i primorana je da koristi štap dok hoda. Više ne može sama. Ali, ne predaje se i ne odustaje. Kao ni njena koleginica Selma Bler.

Čak je, kada se poslednji put pojavila u javnosti prošlog februara na dodeli SAG priznanja, poslala i poruku velikom problemu s kojim se suočava: na štapu je pisalo FU MS (je*i se, ms).

Hronično oboljenje centralnog nervnog sistema za koje nema leka dijagnostifikovano joj je 2021. godine. Prethodno se suočila sa karcinomom dojke, koji je uspela da izleči, ali uz dvostruku mastektomiju.

Kristina Eplgejt

Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images for Critics Choice Association

Kada je izašla na scenu, u divnoj dugoj haljini burgundi nijanse, svi u dvorani su ustali, nagradivši je ovacijama i višeminutnim aplauzom. Raznežena glumica briznula je u plač.

– Hvala vam mnogo. O, moj Bože, sad me je sramota što ste ustali… Za moje telo nije se pobrinuo ozempik – našalila se Kristina, aludirajući na lek za kojim vlada globalna nestašica jer se pročulo da je dobar i za mršavljenje.

Kristina Eplgejt

Photo by Kevin Winter/Getty Images

– Svih ovih godina bila mi je čast da igram smešne, problematične, kompleksne likove pune mana, kao što su sporedne uloge za koje sam bila nominovana u komičnim serijama – nastavila je, a onda pročitala ime dobitnika u toj kategoriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMDb (@imdb)

Iako je prošle godine rastužila svet kada je rekla da se više neće pojavljivati na ovakvim ceremonijama, Kristina je sinoć to ipak učinila. Njen hrabri duh nije se slomio, izdigla se iznad teške situacije i dostojanstveno izašla na scenu.

Brusu Vilisu se pogoršalo zdravstveno stanje, opaka bolest uzela maha

No, bolest je sve više muči i iscrpljuje, o čemu sasvim otvoreno priča. Priznala je da se muči i sa nekim jednostavnim izazovima, kao što su hodanje uz stepenice ili ulazak u tuš kabinu gde može da se oklizne i padne.

Izvor slike: Amy Sussman/Getty Images