1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Venčanice prema tipu tela:...

Venčanice prema tipu tela: Odaberite savršen model!

24. јун 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Koja dama ne sanja da bude najlepšau svojoj venčanici? U zavisnosti od  morfologije, predstavljamo vam kratak vodič za odabir prave venčanice bez greške.

Svaka venčanica ima svoju morfologiju. Bilo da ste visoki, sitni , androgini, okrugli ili mršavi, mnoge venčanice će poboljšati vašu figuru, pod uslovom da ih dobro odaberete. Nekoliko saveta koje treba uzeti u obzir.

 

Venčanice prema tipu tela- sitna građa

Ako ste visoki 165 cm ili manje, savršeno će vam pristajati carska venčanica – sa strukom ispod poprsja i donjim delom haljine.

Možete se potpuno kladiti na prilično kratku venčanicu koja će istaći vašu malu figuru. Uzmimo za primer Kourtney Kardashian: rekla je „Da“ Travisu Barkeru u maju 2022. noseći mini venčanicu Dolce & Gabbana.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kourtney Kardashian Barker (@kourtneykardash)


Princeza venčanica takođe može biti savršena ilustracija: bez odvajanja u struku, grli ramena i grudi, a zatim lagano raste na dnu. Nosite ovaj model sa visokim potpeticama koje će podići vašu siluetu.

S druge strane, da biste istakli svoju malu veličinu, izbegavajte ukrase, oblike koji su preširoki ili preglomazni.

Venčanice prema tipu tela- dame sa oblinama

Po mogućstvu birate tečne i lagane venčanice. Šifon je prozračna tkanina par exellence. Možete čak pokušati i čiste haljine od tila ili organdija.

Pristajaće vam i kratka, ravna haljina ili suknja. Srednje naramenice će ujednačiti gornji deo tela. Kombinacija steznika koja se završava špicom i dugačka suknja sublimiraće vašu siluetu i stomak.

Venčanice prema tipu tela- atletska građa

Pokušaćete da dočarate svoju siluetu efektima preko suknji.Odgovaraće vam tanke naramenice ili haljina bez rukava. Venčanica u „amazonskom“ stilu, pripijena uz telo napred je vaš idealan izbor.

S druge strane, izbegavajte „carske“ haljine grčko-rimske inspiracije, prilično rezervisane za izdašne izreze. Za male grudi će najviše odgovarati izrez čamac ili V izrez .

Venčanice prema tipu tela- V oblik tela

Misija je da procenite svoje telo. Za morfologiju u obliku slova V , drugim rečima, ako imate široka ramena i veoma usku karlicu, okrenite se venčanici u obliku trapeza. Po mogućstvu model bez naramenica ili sa niskim leđima.

Ovaj oblik će ponuditi harmoničnu siluetu i sigurno ćete biti najlepša mlada. Takođe imajte na umu da će vam duboki izrezi, venčanice dugih rukava i lepršavi donji deo pristajati kao rukavica.

 

Venčanice prema tipu tela- A tip tela

Imate mala ramena i razvijene kukove. Da biste svojoj veličini dali više privlačnosti, samo morate da se odlučite za venčanicu sa naduvenim rukavima jer će ovaj mali detalj napraviti svu razliku. Daje iluziju X morfologije, tj. poravnata ramena i bokovi i struk ose.

Ništa vas ne sprečava da naglasite svoje lepe bokove. Ako je to vaš cilj, moraćete da izaberete venčanicu sirena kroja: uska po celom telu, širi se od listova ili članaka i još više naglašava donji deo tela.

Izbegavajte ravne haljine sa dugim rukavima, zbog kojih biste mogli da izgledate previše strogo.

Venčanice prema tipu tela- H tip tela

Imate ravan stomak i vitku figuru, ravni krojevi venčanice su vam najbolji saveznici.

Na vama je da odlučite između dugih ili kratkih rukava. Oni koji žele da poboljšaju svoje ruke će se odlučiti za kratke rukave i duge rukavice.

Kvadratne izreze treba izbegavati ako imate mala grudi. Preferirajte V ili okrugli izrez. Bujne grudi biće posebno istaknute u pravoj haljini bez bretela ili haljini sa četvrtastim dekolteom.

Ukratko, najvažnije pravilo koje treba da se pridržavate je da se odlučite za ravnu i lepršavu haljinu.

Venčanice prema tipu tela-X morfologija

Sa vašom morfologijom u X -koja se naziva i morfologija u 8-, vaša označena veličina mora biti istaknuta.

Uske venčanice su napravljene za vas i nemojte se ustručavati da obratite pažnju na detalj koji će promeniti sve: kaiš. Uz venčanicu sa tankim kaišem, vaš svadbeni izgled će biti besprekoran.

Prepustite se materijalima: organza, til, svila, saten… Sve je dozvoljeno. Kladite se na tanke bretele, trapez i korpe, kvadratni izrez, kao i haljinu dužine do gležnja. I voila.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Ekrem Serif Egeli / Stringer via Getty Entertainment; Frazer Harrison / Staff ia Getty Entertainment

Nastavite da čitate