1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Napravite savršenu prazničnu trpezu...

Napravite savršenu prazničnu trpezu u samo nekoliko koraka, ideje za dekoraciju

30. децембар 2023.

| Milena Jeremić
Ovo su naši predlozi

Praznična trpeza uvek je nešto posebno i zahteva potpunu promenu menija, kao i pažljivo osmišljenu dekoraciju stola.

Domaćice se svojski trude da svojim jelima oduševe najmilije, a lepo uređena praznična trpeza ima moć da oplemeni svaki dom i oduševi goste.

praznična trpeza

tim douglas / pexels

Kreativnost ima ključnu ulogu u stvaranju idealne praznične trpeze, a detalji su ti koji doprinose toploj, porodičnoj atmosferi.

Ukusna jela za prazničnu trpezu, ovi recepti će oduševiti vaše goste

Boje koje se preporučuju u ovom periodu mogu biti klasične poput crvene, zlatne i zelene ili neke druge vama drage nijanse koje se uklapaju u vaš enterijer.

Ono što je zapravo važno jeste to da se ogrničite na nekoliko komplementarnih boja ili nekoliko nijansi iste boje radi postizanja savršene i zaokružene celine.

praznična trpeza

skylar kang / pexels

Kada razmišljamo o uređenju stola nikako ne smemo zaboraviti novogodišnji nadstolnjak sa prazničnim motivima koji osim što je dekorativan, može izgledati zaista elegantno i tradicionalno.

Neodoljiva praznična poslastica za vašu trpezu – Evropski dragulj Kuglof

Ono što će dati dodatnu notu luksuza svemu, jesu salvete koje kreiranje trpeze podižu na jedan viši nivo.

Centar stola najčešće popunjavamo detaljima koji oponašaju elemente iz prirode poput šišarki, žirova i grančica koje ne samo da doprinose estetici prostora već stvaraju novogodišnju magiju.

praznična trpeza

yan krukau / pexels

Praznična trpeza je mesto gde se okpljaju naše najdraže osobe, a dodatnu magiju ćete postići ako sto osvetlite ukrasnim svećama ili lampicama.

Zanimljive ideje za praznične poklone, bićete najoriginalniji

Vaza ili saksija sa grančicama bora kao dekor na stolu ili stoliću za kafu će izgledati vrlo elegantno, a možete ih koristiti i kasnije tokom godine.

Ono što budi posebnu emociju jesu ukrasi u vidu jelke koje gostima možete pokloniti kao suvenir, čemu će se posebno radovati deca.

praznična trpeza

nicole michalou / pexels

Imajte na umu da uređenje praznične trpeze i okupljanje oko nje ima jedan dublji smisao. To je mesto gde stvaramo zajedničke uspomene i shvatamo važnost porodice, ljubavi i zajedništva.

Srećni praznici!

Izvor slike: anastasia shuraeva / pexels

Nastavite da čitate