Kako se i koliko često pere brushalter? Sve vreme pravimo kardinalnu grešku

19. novembra 2023.

| Jelena Mladenović
Koliko smo samo živele u zabludi

Koliko često se pere brushalter i na koji način? Da bi dobio odgovore, Glamour je zatražio pomoć popularne kompanije za maloprodaju donjeg veša Pour Moi.

U anketi o ličnoj higijeni koju su sproveli Mashable i SurveiMonkei, u proseku 35% žena u Ujedinjenom Kraljevstvu priznalo je da je nosilo grudnjak najmanje pet puta pre nego što ga operu.

Iako je ispravno da ne perete svoje grudnjake, jer to može oštetiti elastičnost grudnjaka, što je ključno za pravilnu podršku, tehnolog za donje rublje Pour Moi, Luis Siciliano, savetuje da ih perete na svaka dva do tri nošenja.

Brushalter Kim Kardašijan sa veštačkim bradavicama, da li biste se usudile? (foto)

Međutim, Luis je naglasila da ciklus pranja zavisi od toga šta ste radili dok ste nosili grudnjak.

– Kada je u pitanju normalna upotreba, svaka dva do tri nošenja je u redu. Očigledno, to nije slučaj ako se radi o sportskom grudnjaku koji nosite u teretani ili ako je vreo letnji dan. Ako se posebno znojite, trebalo bi da operete grudnjak svaki put kada ga nosite, objašnjava ona.

Koji je najbolji način za pranje brushaltera?

Pranje na ruke je najbolji način da vaši grudnjaci budu čisti. Savetuje se da lavabo napunite hladnom vodom i dodate nekoliko kapi tečnog deterdženta za ručno pranje ili bilo kog drugog blagog deterdženta.

Koliko često se pere brushalter

Photo by Alexander Grey on Unsplash

Stavite grudnjake sa kopčama u vodu, zavrtite ih u vodi i potopite ih deset minuta pre nego što ih nežno trljate po pazuhu i zadnjim trakama.

Zatim ih isperite hladnom, čistom vodom i stavite ih na čist peškir da se osuše. Međutim, ako ste buntovnik i morate da perete u mašini, onda Luis savetuje:

– Uverite se da koristite najdelikatnije pranje na najnižoj mogućoj temperaturi i po mogućnosti bez centrifuge.