1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Kako preboleti raskid? Ova...

Kako preboleti raskid? Ova knjiga leči slomljeno srce

12. децембар 2023.

| Tamara Roksandić
Provereno radi!

Raskinuti je užasno. Srce te boli do te mere da bi samo hteo da ga iščupaš iz grudi i da neko vreme ništa ne osećaš, nažalost svi smo u većoj ili manjoj meri trpeli taj osećaj.

Ali postoji nešto što boli još više od slomljenog srca, a to je slomljeno srce vašeg najboljeg prijatelja . Nema ništa gore nego videti nekoga koga voliš kako pati. A kako preboleti raskid, postoji li neki provereni lek za slomljeno srce?

Kako preboleti raskid

Pexels

Kada neko nama blizak pati, nas obuzima i osećaj bespomoćnosti koji nas ubija iznutra , rezultat toga što ne možemo da učinimo ništa više od toga da budemo tu za njih u svemu što im je potrebno.

Ako žele da se opuste, mi ćemo biti tu da napravimo hiljadu planova sa njima i zabavimo ih. Ako vam je potrebno da budete sami, mi ćemo vas čekati kada želite da razgovarate. I tako sa svime.

Kome pripadaju zajednički prijatelji nakon raskida

Kako preboleti raskid, pitanje je od milion dolara. A jedan lek koji sigurno pomaže da rana na srcu zaraste je čitanje. Probajte, kad god ste tužni, osamite se i neka vam društvo pravi samo neki dobar roman.

To nije knjiga za samopomoć niti ćemo se kada je završimo sa čitanjem osećati bolje u vezi sa sobom i magično ćemo biti srećni.

Kako preboleti raskid

Pexels

Upravo suprotno, nastavićemo da se osećamo izgubljeno i da nam nedostaje osoba koja nam je slomila srca. Tako je i nećemo se zavaravati. Ali mi ćemo na stranicama knjige pronaći nešto što nam je potrebno , i to mnogo, kada su nam srca slomljena: razumevanje.

Ovo je knjiga „ Sve što znam o ljubavi“, od Duli Alderton. Poluautobiografski roman izdat pre nekoliko godina.

Kako preboleti raskdi uz ovu knjigu 

Njegov sinopsis glasi ovako: „ Skoro sve što znam o ljubavi naučio sam iz ćaskanja sa mojim doživotnim prijateljima .

Naučio sam da je ljubav neobuzdana radost, igranje pijan u blatu na muzičkom festivalu, razmena pogleda.“ na noćni autobus, jedan noćni seks.

Ali takođe sam naučio da ljubav nisu dosadne veze, niti sati opsesivnog praćenja dečka koji vam se sviđa na Instagramu, niti lažni orgazami.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laguna (@laguna_knjige)

I kao mali rezime bez ikakvog spojlera, možemo reći da je ova knjiga zagrljaj za svakoga ko je emocionalno povređen ili jednostavno izgubljen.

Oda grešci, pravljenju grešaka i nesnalaženju u dvadesetim – ponekad čak ni u tridesetim – ali i daljem pokušaju.

Oda prijateljstvu , jednoj od najčistijih i najistinitijih ljubavi koje možemo da doživimo, i nama samima.

Izvor slike: Pexels

Nastavite da čitate