1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Snažan imunitet dece –...

Snažan imunitet dece – čak i kada je sezona gripa

06. фебруар 2024.

| Snežana Ilić
Idealna podrška zdravlju mališana.

Istina, sezona gripa se javlja tokom cele godine ali je najčešća zimi kada je posebno potrebno obratiti pažnju na imunitet dece.

Zbog prirodno slabijeg imunološkog sistema, mališani su podložniji prehladi, a u prilog ne ide ni česti boravak sa drugom decom u vrtiću i školi.

Da drama bude ozbiljnija, iz prikrajka vrebaju još neki neprijatelji, jedva čekajući priliku za napad: loša ishrana, nedovoljan unos vitamina kod dece, bakterije i virusi, niske jutarnje temperature i drugo.

Pošto je uvek bolje sprečiti nego lečiti, trebalo bi preduzeti određene korake.

Snažan imunitet dece – čak i kada je sezona gripa

Grip kod dece može biti izazovan za roditelje, posebno jer neki simptomi mogu dovesti do komplikacija kao što su upala pluća ili dehidratacija. Najčešći simptomi gripamogu uključivati ​​groznicu, kašalj, curenje nosa, bol u grlu, umor, glavobolju, bolove u mišićima, mučninu i povraćanje. Od velikog značaja je na vreme ih primetiti kako biste mogli da im čim pre stanete na put.

sezona gripa kod dece

Ishrana za jači imunitet dece

Tokom bolesti, mališani često gube apetit, nedovoljno jedu i imaju smanjen unos tečnosti.

Međutim, hidratacija je od velikog značaja, posebno jer gube vodu ukoliko imaju groznicu, povraćanje ili stomačne probleme. To može uključivati vodu, razređene sokove, domaću supicu i elektrolitske napitke.

Hrana bogata vitaminima i mineralima takođe pomaže jačanju imunološkog sistema. Namirnice bogate proteinima, poput jaja, piletine i ribe, podržavaju oporavak i obnovu tela. Mandarine i limun su veliki izvor vitamina C i antioksidanata koji pomažu u borbi protiv infekcija, pa ne bi bilo loše uključiti ih u zdrave sokove između obroka.

Suplementi u sezoni gripa

Nije vam neophodan čitav arsenal suplemenata, ali na neke sa esencijalnim sastojcima trebalo bi obratiti više pažnje. Za bustovanje imuniteta dece dovoljan je BiVits Activa Immunity Junior.

junior-bivits

BiVits Activa Immunity Junior formulacija omogućava uravnoteženi efekat svih neophodnih vitamina, antioksidanasa, minerala i fitonutrijenata koji pružaju idealnu podšku imunitetu, omogućavaju bolju zaštitu organizma i ulivaju više energije.

Ukusu šumskog voća deca će teško odoleti, a tri tablete za žvakanje lagane za stomačić dovoljne su za jačanje odbrambenih funkcija njihovog tela i povratak energije, pogotovo ako su aktivni i ako vole da se igraju od jutra do sutra.

U svakom slučaju, manje će vas boleti glava zbog brige o tome da li će se iz škole i sa treninga vratiti prehlađeni ili sa temperaturom, problemima koji se u ovo doba godine podrazumevaju, a može im se stati na put.

Više o proizvodu pogledajte OVDE.

Izvor slike: FotoDuets/GettyImagesPlus, jacoblund/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate