L’Or de J’adore – Novi Dior miris by Francis Kurkdjian

29. septembra 2023.

| Stana Luković
Dizajniran da traje, njen pokolopac ukrasen plemenitim materijalima postaje pravi talisman

Dior kao brend, predstavlja izvor neiscrpne inspiracije i očaravajućeg nasleđa.

Kao i ostali pre njega, Francis Kurkdjian duboko uranja u dušu Diora.

Za njega je J’adore od esencijalnog značaja, prilika da na sebi svojstven način ostavi neizbrisiv trag.

To je samo uvod, predstavljanje novog, senzualnog, obnovljenjog mirisa …… koji je on vešto stvarao uz puno poniznosti i hrabrost, odlučno vođen rečima Christian Diora:  „Postuj tradiciju i budi hrabar i odvazan“

J’adore je doveo do jedinstvenog susreta, parfmeriste, slavnog zbog svojih fantastičnih kreacija, i  poznatog mirisa, najvećeg klasika svoga vremena.

Umetnik je odabrao da uroni do samog srca cvetnog J’adore buketa, neverovatno složene esencije.

Kao zlato koje se topi kako bi zadržalo samo svoje najčistije čestice, uspeo je da posebno rafiniran način, koji predstavllja njegov zaštitni znak, izdvoji cvetnu esenciju u svoj punoći mirisa.

Tako da J’adore l’Or, postaje Or de J’adore u potpunom značenju te reči.

Od J’adore l’Or do l’Or de J’adore

Francis Kurkdjian donosi sasvim novi doživljaj J’adore-a, tragajući za najčistijim izrazom sa samo jednim ciljem da zadrži njegovu suštinsku esenciju.

Zato se okreće originalnoj, legendarnoj cvetnoj kompoziciji gde se različite vrste  cveća mešaju jedne sa drugim, i ni jedan cvet se posebno ne ističe.

Proučavajući taj balans došao je do magičnog, apstraktnog cvetnog izraza, zaključujući da za J’adore nije bitan miris svakog cveta ponaosob, već pravi doživljaj jedinstvenog, simboličnog, i simbiotičkog cveta.

Taj idealni cvet koji ne postoji, predstavlja sam duh Diora

Inspirisan tom mirisnom misterijom, odlučio je da reinterpretacijom već poznatog mirisa naruši njegovu proporciju  i tako  zasija novim sjajem u svoj svojoj lepoti.

L’Or de J’adore

Cveće kao glavni protagonista

Buket je osvežen i obogaćen obilatim količinama novog cveća.

Upotpunjen i izuzetno naglašen miris jasmina i ruže podstaknut je razigranom kompozicijom đurđevka i ljubičice.

Cveće novog buketa vas trenutno opija delujući  na sva čula.

Visoko koncentorvano zlato

L’Or de J’adore kreacija Francis Kurkdjiana predstavlja senzualno, čulno i blistavo zadovoljstvo.

Novi J’adore je složena, kristalno jasna, kompozicija, koja pogađa pravo u srce, i prenosi emociju, ostavljajući za sobom osebujni, otmeni mirisni trag.

“Christian Dior je uobičavao da kaže da njegovi modeli reprezentuju sve žene sveta’. Zahvaljujući nedodirljivoj  snazi i magiji J’adore- a usudio sam  se da zamislim da ja, pak, posedujem moć svog cveća  na sve, tuu svoj  njegovoj snazi, ekstravagantnosti i preciznosti koja predstavlja trajni pečat Dior duha“

Želeo sam da i iz aure J’adorea pređem u auru  l’Or de J’adore, u  njenu mirisnu suštinu  bez svih suvišnih elemenata. Hteo sam da J’adore cvetnom potpisu dam modernije, savremenije i univerzalnije naglaske.

To je zahtevalo da zaronim duboko u formulu, da pomešam svo njeno bogatsvo i istaknem samo ono najbitinije: senzualnu ružu i moćni jasmin. 

Zato sam ovaj intenzivni buket kreirao sa željom da pronađem novu mirisnu harmoniju i ravnotežu.

Formula je sada još postojanija, Na izvestan način preuveličao sam cvetne note kako bih još više istakao njihove nijanse i tako definisao novu teksturu mirisa, slicnu tesksturi tečnog zlata.

 L’Or de J’adore se vraća korenima slaveći lepotu cveća sakupljenog u osunčanom, baršunastom koncentratu novog mirisa.“

Francis Kurkdjian, Perfume Creation Director

 Tračak zlata u amfori

Sve obline legendarne J’adore amfora bocice, sadrzi i nova kompozicija Francis Kurkdjian-a.  Kultna bocica je za L’Or de J’adore, ponovo osmisljena i ukrasena dragocenim materijalima. Ogrlica je drugačija. Svojom valovitom, zlatnom strukturom održava svu toplinu mirisa.

Jos luksuznija amfora, bocica l’Or de J’adore je dizajnirana  kao umetničko delo koje svako želi da poseduje i da ga ima u svojoj blizini.

Dizajniran da traje, njen pokolopac ukrašen plemenitim materijalima postaje pravi talisman.

L’Or de J’adore

Izvor slike: Promo

Nastavite da čitate