1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Report
  6. /
  7. Kroz gubitak bebe je...

Kroz gubitak bebe je prošla i Tejlor Hil – njeno bolno iskustvo

20. јун 2024.

| Miljana Momirović
Delimično pronašla utehu u saznanju da nije sama.

Istina je da trudnoća sa spiralom može povećati rizik. Viktorijin anđeo Tejlor Hil je podelila iskustvo kako je prebrodila gubitak bebe pre tri godine.

Kako je Tejlor Hil prošla kroz gubitak bebe?

Tokom razgovora za podkast On Purpose, manekenka je otvoreno podelila svoj ranjivi period života. Ispričila je da je njen pas Tejt, koji je nažalost preminuo od raka prošle godine, bio tu za nju dok je prolazila kroz ovo.

„Tužna sam zbog gubitka, žalim za zajedničkim iskustvima koja smo imali i učim kako da se nosim sa situacijama bez njega, kada je bio uz mene u tom periodu mog života“, objasnila je ona.

Trudnoća sa spiralom

Tejlor Hil je nastavila priču o gubitku bebe. „Bila je to zaista čudna okolnost pod kojom sam imala pobačaj„, rekla je ona. „Imala sam spiralu. Imala sam je oko tri godine, tako da nisam aktivno pokušavala da zatrudnim, nisam uopšte htela da zatrudnim. Bila sam verena ali nismo planirali da počnemo da radimo na porodici. Verovatno neko vreme uopšte nisam bila u stanju da budem trudna.“

Trudnoća sa spiralom je moguća ali se dešava u manje od 1% slučajeva prema WebMD-u.

„Nekome se dešavaju lude stvari, pomislite, ‘To mi se nikada neće dogoditi'“, rekla je ona. „Desila mi se trudnoća sa spiralom i bila sam šokirana. Bila sam tužna. Nisam želela da budem trudna, nisam bila spremna da zatrudnim. Nisam razumela šta znači biti trudna sa spiralom, nisam znala kako će izgledati moj put sa ovom trudnoćom.

Bolno iskustvo Tejlor Hil

Njen (tada) verenik Danijel Frajer nije mogao da otputuje u SAD jer je Britanac i ograničenja putovanja su bila na snazi. U ovoj fazi, u velikoj meri se oslanjala na utehu koju je Tejt pružao.

Iako se u toj fazi svog života plašila da ima dete, znala je i da će se udati za nekoga sa kim želi da ima porodicu, pa je na kraju sebe stavila u mentalni prostor gde je prihvatila da ako trudnoća desila, rodila bi dete.

Ali oko 10te nedelje, „počinjem da vidim nešto što liči na svežu krv, i to je ono na šta mi je [doktor] rekao da pazim, to su neka vrsta ranih znakova pobačaja.“

Nastavila je, postajući emotivna, „To počinje da se dešava, a ja sam sama u svojoj kući. Barem imam Tejt sa sobom, i zovem svog muža, uništena jer znam da će mi se ovo desiti, a mi smo… oboje plakali i bio je toliko slomljen što nije mogao biti tu i za njega, za nas oboje.“

tejlor hil, danijer frajer

Nastavila je da priča kako se emocionalno nosila sa tim iskustvom, uključujući unutrašnji sukob koji je osećala između toga što se nije osećala spremnom da bude majka i osećanja intenzivne tuge što neće biti. Na kraju, rekla je da je delimično pronašla utehu u saznanju da nije sama u ovom iskustvu – nažalost, između 10-20% trudnoća završava se pobačajem, prema March of Dimes.

Izvor slike: Jeff Spicer/Stringer/GettyImagesEntertainment, Phillip Faraone/Stringer/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate