1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Report
  6. /
  7. Surogat majčinstvo je i...

Surogat majčinstvo je i Naomi Kembel donelo decu

18. јун 2024.

| Snežana Vranić
Zašto se žene odlučuju da budu surogat majke?

Surogat majčinstvo je dug i složen proces i veoma dugo je bilo tabu tema. Ipak, društvo snalaze razne promene, pa su se tako mnoge slavne ličnosti odlučile na ovaj potez.

Razne poznate ličnosti poput Nika Patrika Harisa (Neil Patrick Harris) i Kim Kardašian (Kim Kardashian) odlučili su se na surogat majčinstvo kako bi imali decu, a sada je Naomi Kembel otkrila da su njena deca takođe rođena na ovaj način. Kod nas je najnoviji slučaj bio povezan sa Marijom Šerifović koja je na ovaj način dobila sina.

Surogat majčinstvo je i Naomi Kembel donelo decu

Manekenka ima trogodišnju ćerku i dečaka od godinu dana. Ona je nedavno potvrdila da je oboje svoje dece dočekala preko surogata. On je prvi put postala majka u svojoj 50. godini i sa novorođenčetom je pozirala na naslovnoj strani Vogue-a, a sina je dočekala prošle godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr .🧿Naomi Campbell (@naomi)


Ova potvrda je stigla nakon višegodišnjih intenzivnih glasina o korišćenju surogat majčinstva jer niko nije video trudnu Naomi. U razgovoru za Times, manekenka je objasnila da nikada nije tražila oca za svoju decu i da će ona uvek biti tu za njih.

Ona je takođe istakla svoju zabrinutost što mlađe generacije nisu zainteresovane za decu i insistirala na tome da je roditeljstvo uvek vredno toga bez obzira na teške okolnosti. Ona je potom nastavila: „Moramo se osloniti na mlađu generaciju da promeni ovaj svet. Verujem svojoj deci više nego nama da uradimo pravu stvar. “

Sve više žena se odlučuje za surogat majčinstvo

Prema anketi kojoj je sproveo Marie Claire 2018. godine, skoro četvrtina „milenijumskih“ žena je reklo da bi razmotrilo surogat majčinstvo, ako otkriju da ne mogu zatrudneti prirodnim putem. Naravno, za ovako nešto je neophodno da imate poverenja u ženu koja će da rodi vaše dete i bude surogat majka.

Dakle, jasno je da je glavni razlog kada žene prepuštaju trudnoću drugim ženama za njihovu decu nemogućnost trudnoće ili jednostavno želja da zaštite svoje telo od promena koje trudnoća nosi.

Zašto žene odlučuju da budu surogat majke?

Ove žene su spremne da svom telu prirede devet meseci hormonalnih promena, jutarnje mučnine, strija i bolova u leđima, a da ne pominjemo telesnu traumu samog porođaja. Da biste bili surogat majka, zahteva se da ste imali bar jedno dete i da ste imali laku trudnoću. Neophodno je da se prate specifični medicinski rasporedi i  protokoli, stoga je važno da su to žene koje imaju tendenciju da se pridržavaju ovako važnih rasporeda.

Jedna od surogat majki, Kodi Tenant (Codi Tennant) podelila je svoje iskustvo u kome je objasnila da je htela da pomogne dragim osobama koji su imali problema da dobiju dete. Iako joj je trudnoća teže pala u hormonskom i emotivnom smislu. Sa porodicom kojoj je rodila dete su ostali u dobrim odnosima i susreću se svakih nekoliko meseci.

Sa druge strane, Kristina Fabis je prosto oduševljena procesom reprodukcije i iznela je tri surogat trudnoće rodivši petoro dece za različite parove. Iako je poslednja trudnoća bila kritična i problematična, kako je istakla, kada je videla povezanost deteta i novih roditelja, prosto je znala da je sve vredelo.

Međutim, prema iskustvu Kristin Ajers (Kristine Ayers) važno je da sebi razjasnite da nakon surogat trudnoće vi ne odustajete od bebe, već je samo vraćate. Ona se javila na oglas u kome se tražila surogat majka i prošla je kroz ceo proces između dve trudnoće koje su na svet doneli njenu trudnoću. Istakla je da to nije uradila zbog finansijske prirode, već zbog želje da pomogne drugima.

 

Izvor slike: Vittorio Zunino Celotto / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate