1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Psychology
  6. /
  7. Zašto su inteligentne žene...

Zašto su inteligentne žene slobodne?

02. јун 2024.

| Miljana Momirović
Koliko su inteligencija i usamljenost u bliskoj vezi?

Mnogi veruju da žene nemaju partnera zbog loših socijalnih veština ili nedostatkom prijatelja ali ispostavile se da su to i te kako inteligentne žene.

Usamljenost se ne čini kao prijatna stvar. Međutim, iz iskustva tokom godina uviđamo da je manja verovatnoća da će se žene sa visokim IQ-om družiti od jutra do sutra. Biti slobodna je sve popularniji luksuz.

Zašto su inteligentne žene slobodne?

Samo zato što neko voli da bude sam, ne znači da je usamljen. U ovoj generaciji žene često od sebe imaju velika očekivanja: da budu zdrave, uspešne, da imaju vremena da čitaju knjige kako bi se usavršale, a istovremeno održavaju privlačan izgled… Sa ovim pritiskom, želja da budu slobodne se prirodno nametnula. Sve više žena želi da samostalno putuje ili da se ne oslanjaju na druge. Inteligentne žene vrlo cene svoju autonomiju i preferiraju da odluke donose bez spoljnog uticaja.

Da li sloboda znači usamljenost?

Već duže vreme slobodne žene često nazivaju usamljenim ali retko se muškarcima dodeljuju ovi epiteti. Ali muškarci i žene su isti. Za one koji žele da upoznaju nove ljude, opuste se ili imaju slobodu, usamljenost nije strašna.

Bez ometanja, život bez partnera im omogućava da samostalno istražuju mogućnosti, otkrivaju nove ideje i vežbaju slobodnu volju bez nadzora. To im daje priliku da planiraju svoje živote i teže sopstvenim ciljevima sa osećajem kontrole. Naravno, ova usamljenost ne podrazumeva otuđenje od društvenih odnosa. Umesto toga, slobodne žene i muškarci čine svoje prisustvo u masi izuzetnim luksuzom kojem se mnogi raduju.

Nisu sve inteligentne žene slobodne

Važno je zapamtiti da je svaka osoba jedinstvena, a njene sklonosti često određuju zašto više voli da bude sama. Mogu biti produktivnije i kreativnije kada su samostalne, dok neke inteligentne žene mogu otkriti da im boravak u blizini drugih ljudi pomaže da pojačaju svoju motivaciju.

Biti sam ne znači nužno i usamljenost, jer žene sa izuzetnom inteligencijom i dalje mogu da održavaju jake veze i uživaju u prednostima usamljenosti bez žrtvovanja smislenih odnosa sa drugima. Važno je razumeti da im samoća omogućava da se duboko usredsrede na svoj rad i ideje, omogućavajući im da razmišljaju kritički, objektivno i kreativno o bilo kom projektu koji izaberu.

 

Izvor slike: Voronchuk Daria/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate