1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Psychology
  6. /
  7. Test inteligencije: Samo retki...

Test inteligencije: Samo retki će pronaći problem na slici

08. април 2024.

| Snežana Vranić
Koliko će vama trebati za rešenje?

Ponekad naša sposobnost da obratimo pažnju na detalje igraju veoma važnu ulogu. Ovaj test inteligencije sa pronalaženjem grešaka mogu da reše samo najinteligentniji.

Testovi inteligencije ne moraju biti preterano dosadni. Možemo se zabaviti i testirati svoje veštine posmatranje sa zanimljivom pitalicom za pronalaženje grešaka.

Test inteligencije sa pronalaženjem grešaka

Ovo je prava poslastica za ljubitelje zagonetki gde morate da shvatite u čemu bi mogla biti greška. Zagonetke sa skrivenim slikama, pronalaženjem grešaka i istraživačkim zadacima su odlična zabava i pomažu u oslobađanju napetosti u žurbi svakodnevnog života. Tačnije, to povećava kreativnost i produktivnost ako ponekad prekinemo posao radi ove zagonetke.

Za 5 sekundi pronađite šta nije u redu sa slikom

Nešto nije u redu sa ovom slikom i neophodno je pronaći je za samo 5 sekundi. Na slici se nalazi soba puna mačaka i starica koja je verovatno njihova vlasnica. Sve izgleda sasvim normalno, ali to ipak nije slučaj. Na slici se nalazi jedna greška koju treba razotkriti.

test inteligencije sa pronalaženjem grešaka

Da li je 5 sekundi dovoljno da se pronađe greška?

Kada rešavamo probleme, kao i kod slagalica, kreativni i analitički deo našeg mozga funkcioniše. Ovo je slično mišiću. Neophodno je da ga vežbamo kako bismo pravilno razmišljali, koncentrisali se i imali nove ideje. Zato je ova igra sa pronalaženjem grešaka korisna. Međutim, nekad 5 sekundi nije dovoljno čak ni sa one sa najoštrijim okom. Ipak, ako u tome uspete, jasno je da spadate u grupu retkih.

Test inteligencije sa pronalaženjem grešaka: Kako pronaći šta nije u redu sa slikom?

Da bismo otkrili šta nije u redu sa ovom slikom, potrebno je da pogledamo bliže. Osmotrite svaku mačku da uočite da li postoji nešto čudno u vezi sa njima. Potom sačekajte trenutak i pustite da vam dođe samo od sebe. Ono što naš mozak misli da je ispravno nije kako se na prvi pogled čini.

Možda to nije odmah očigledno, ali nekoliko trenutaka može biti dovoljno da primetite koja se greška nalazi na slici.

test inteligencije sa pronalaženjem grešaka

Rešenje: Mačka desno ima pseći rep.

Izvor slike: AndreiDavid/GettyImagesPlus