1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. Ovaj kvalitet može biti...

Ovaj kvalitet može biti ključ za srećan brak

03. фебруар 2023.

| Hana Dunđerov
Srećan brak zahteva mnogo sastojaka - uključujući i dobru dozu sreće. Međutim, sledeća osobina takođe može biti ključna

Mnogi ljudi pokušavaju da reše tajnu srećnog braka, ali istina je da ne postoji garantovani recept. Međutim, postoje faktori koji mogu da pomognu da postignete harmoničan odnos, a postoje i faktori koji povećavaju šanse za razvod. Naravno, većina toga uvek zavisi od toga kako parovi rešavaju sukobe, kako međusobno komuniciraju i da li su u stanju da se povežu jedno sa drugim. Međutim, to obično proizilazi iz sopstvenih obrazaca i sopstvenih osobina ličnosti.

Neke osobine su, ipak, važnije od drugih kada je u pitanju uticaj na brak. Jedna od njih je spremnost da se uđe u konflikt. Neobična osobina za harmoničan brak, zar ne?

Možda deluje tako, ali nije. Činjenica je da gutanje nezadovoljstva dovodi do gomilanja napetosti. Jednom ne odreagujemo na ono što nam ne odgovara, drugi put ostanemo nemi iako neko izvrgava ruglu nama važno načelo… Posle nekog vreme osećaćemose kao  da nas partner ne sluša, kao da se naše potrebe ne zadovoljavaju, da se stvari uvek dešavaju po želji onog drugog. Ova osećanja se sve više talože u nama i velika je šansa da će isplivati na površinu u vidu pasivno-agresivnih ispada. Više nije teško shvatiti kako sve to može zatrovati brak.

Nažalost, žene su zbog svog vaspitanja sklonije takvom ponašanju. Od kada smo devojčice uče nas da ćutimo, potčinimo se i ne pravimo nevolje. Neka sve teče glatko, nemojte zakerati.. U stvarnosti, međutim, u kvalitetnim vezama i odnosima ima prostora za konstruktivnu diskusiju, za sukobljavanje naših različitih mišljenja. Ako se potvrdimo u svom braku, možemo biti jači i srećniji – i naša veza može imati koristi od toga na duge staze.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: fizkes/gettyimagesplus