1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. Online upoznavanje: Kako utiče...

Online upoznavanje: Kako utiče na budućnost vaše veze?

17. јануар 2023.

| Miljana Momirović
Način na koji ste se upoznali sa svojim partnerom bi mogao mnogo toga da kaže o vašoj budućoj vezi.

Danas je nepredvidivo gde ćete upoznati ljubav svog života. U supermarketu, na časovima francuskog, a čak je sve više prisutno i online upoznavanje. Način na koji ste se upoznali sa svojim partnerom bi mogao mnogo toga da kaže o vašoj budućoj vezi.

Zašto online upoznavanje može biti loše u startu?

Izreka kaže da veze koje imaju budućnost započinju ličnim kontaktom. I zaista je tako – upoznavanje sa potencijalnim partnerom online može oslabiti vaš odnos dok još nije ni počeo. Pojedinci na intenetu nisu uvek tako iskreni, kao što bi možda bili oči u oči. Pripremite se na moguće „ulepšavanje“ istine, pa čak i laži ako tražite partnera na društvenim mrežama ili na aplikacijama za upoznavanje.

S druge strane, mladi se sve češće upoznaju na internetu. Istraživanje kaže da čekanje dok se ne upoznate uživo čak i poboljšava odnos i produbljuje želju među vama.

Online upoznavanje ne treba da krijete

Ako krijete kako ste upoznali vašeg parnera, to može da oslabi vašu vezu. Upoznavanje kao iz bajke ne postoji i ne trudite se da ga imate. Nije sramotno da prijateljima ispričate da se vaš prvi susret dogodio online. Društveno je prihvatljivije da vezu započnete sa nekim koga ste upoznali putem aplikacije, društvenih mreža i slično.

Kako upoznavanje treba da izgleda da bi veza potrajala?

Ako online upoznavanje zaista nema budućnost kako se spekuliše, gde potražiti „srodnu dušu“? Čak su i noćni izlasci, kafići i barovi na crnoj listi. Kakvi susreti onda imaju šansu da prerastu u nešto ozbiljnije?

Kaže se: preko poznanstva. Stabilni ljubavni odnosi navodno nastaju iz upoznavanje preko prijatelja, porodice ili kolega. Takođe, zajednički hobiji i slični interesi mogu da doprinesu jačanju veze sa partnerom.

 

Dakle, upoznavanje sa potencijalnim partnerom može biti ključno u razvijanju vaše veze. Ipak, ni to nije sigurno da će odnos opstati, već je neophodno raditi na međusobnoj komunikaciji, poštovanju i razumevanju.

 

 

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: fizkes/GettyImagesPlus