1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Francuska krem supa od...

Francuska krem supa od pečuraka: Harmonično toplo predjelo

10. novembar 2024.

| Miljana Momirović

Taman kremasta i aromatična, ova francuska krem supa od pečuraka donosi bogatstvo ukusa i teksture na vaš trpezarijski sto.

Recept za pripremu je krajnje jednostavan ali uz profesionalne savete kuvara, možete dodati tajne Francuza za izvaredno iskustvo. Poslužena kao toplo predjelo za porodični ručak, zadovoljiće sve goste. Ako mene pitate, francuska kuhinja je uvek siguran izbor.

Francuska krem supa od pečuraka

  • Broj osoba: 6
  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta

Potrebni sastojci:

  • 750 g svežih pečuraka (šampinjoni ili vrganji)
  • 1 l mleka
  • 250ml pavlake sa 20% mlečne masti
  • 1 kocka za supu (pileća ili povrtna)
  • sok od limuna
  • 50 g putera
  • so i biber

Kako se pravi krem supa od pečuraka?

  1. Operite pečurke ali ih nikako ne natapajte u vodi jer upijaju tečnost i postaju gnjecave. Umesto toga ih osušite papirnim ubrusom i isecite na tanke kriške.
  2. Na srednjoj vatri rastopite puter u šerpi. Dodajte nasečene pečurke i kuvajte ih uz povremeno mešanje dok sva voda iz njih ne ispari. Koncentrisanje arome šampinjona ili vrganja daje bogatiji ukus kada je u pitanju krem supa.
  3. Zatim sipajte litar tople vode i kocku za supu. Dobro promešajte, pa sipajte mleko. Začinite po ukusu. Kuvajte na laganoj vatri 20 minuta kako bi se svi ukusi spojili.
  4. Nakon kuvanja, francuska krem supa od pečuraka se blenda ručnim mikserom ili u blenderu dok ne postane potpuno kremasta. Dodajte pavlaku i sok od limuna za dodatnu svežinu.
  5. Servirajte supu u tanjir i poslužite odmah, dok je topla.

Na vrh svake porcije dodajte nekoliko kriški pečuraka koje ste prethodno ostavili po strani (pre blendanja), sveži peršun i nekoliko kapi maslinovog ulja. Prijatno.

Najbolje se slaže uz: crveno vino.

Izvor slike: MariaUspenskaya/GettyImagesPlus