1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Mali dizajnerski stan u...

Mali dizajnerski stan u Londonu, prava vintidž bombona

27. април 2024.

| Snežana Vranić
Šta vi kažete?

Ovaj dizajnerski stan u Londonu je pravi vintage dragulj ispunjen neočekivanim dizajnerskim rešenjima. Svakako su to dobre ideje koje možete iskoristiti.

Boje, printovi i skulpturalni oblici stvaraju pravi rapsodiju stila i dizajna. Ovaj stan je prepun neočekivanih detalja, a nit koja spaja sve te momente je posebno očaravajuća.

Dizajnerski stan u Londonu koji će vas ostaviti bez teksta

Ovaj stan je rezultat saradnje između vlasnika koji ima sklonost ka botaničkim printovima i zanemarivanja konvecionalnih načina uređenja enerijera, ali i dizajnerke Sophie Ashby (Sofi Ešbi) koja se potrudila da u potpunosti ispuni želje klijenta.

Kako kaže dizajnerka: „Ali, bilo da je u pitanju velika ogromna kuća ili manjem stanu, zahtevi klijenata su isti: da ima praktičnu postavku, dovoljno prostora za skladištenje i trenutke mire u odnosu na prostore za zabavu.“

Izlaganje umetnosti na pravi način je veoma važno

Glavni zadatak u enterijeru je bilo izlaganje klijentovih slika i skulptura, što je poseban izazov u kome je dizajnerka uživala. Dizajnerka je objasnila: „Iako je moj instinkt da budem uzdržana, za mog klijenta, više je više. Taj stav je zabavan i otvorio mi je oči da vidim i druge perspektive“.

Dok se ljudi plaše da prekriju ručno rađene tapete, klijent je rado okačio slike i ogledala kako bi napravio još interesantniji dizajn.

Klijent je takođe pokušao da ubedi dizajnerku da spavaće sobe treba da budu od zida do zida u tapetama. Međutim, dizajnerka je ovo učinila samo u glavnoj spavaćoj sobi. Efekat je svakako magičan.

 

Dnevna soba i spavaće sobe su bila saradnja između klijenta i dizajnera, ali je Studio Ashby bio taj koji je doveo do praktičnih odluka. Postavljanje pločica u kuhinji je jedan od pravih primera ovoga. „Želela sam da tretiram zidove kuhinje kao umetnost.“

Ovakvi detalji i zanimljivi cvetni dizajni su svakako očaravajući i pravi izvor inspiracije i uzbudljivih ideja koji će učiniti vaš dom posebnim.

Izvor slike: KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate