1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Bezvremenske serije koje uvek...

Bezvremenske serije koje uvek možete ponovo gledati sa uživanjem

20. март 2024.

| Snežana Vranić
One su pravi klasici..

Klasici TV serija su svakako epizode koje uvek možete ponovo gledati. Neke od njih ispočetka, a za neke vas samo jedna epizoda može oraspoložiti.

Ponovno gledanje omiljenih TV serija je često kao putovanje kroz vreme, vraćajući se u trenutke zabave i razumevanja sveta. Za one koji traže savršene serije za reprizu, evo deset klasika koje su ostavile dubok trag i još uvek se gledaju sa uživanjem.

Klasici TV serija koje morate ponovo pogledati

Gilmore Girls (Gilmorove)

Samohrana majka živi sa svojom ćerkom tinejdžerkom uz zanimljive uspone i padove sa zanimljivim komšijama.  Ova serija o majci i kćerki u fokusu donosi brze i duhovite dijaloge, uz šarmantan prikaz odnosa i dinamike među likovima.

Twin Peaks (Tvin Piks)

U pitanju je kriminalistička drama u kojoj skoro ništa nije onako kako se čini. FBI agent dolazi u mali grad da bi istražio ubistvo nevine srednjoškolke i otkriva zamršene odnose ovog grada. Misteriozna atmosfera ove serije ostavlja gledaoce zapanjenim i intrigiranim, nudeći nadrealno iskustvo koje ostaje u sećanju.

The Sopranos (Sopranovi)

Serija podseća na kultni film „Kum„. Međutim, serija prati nekoliko mafijaških serija, a sa sobom nosi razne intrige i komplikovane međuljudske odnose. Ova kultna serija nije samo izvor za smeh, već i ljubavno pismo liku Toniju Sopranu, čiji nedostatak se oseća i nakon završetka serije.

The Office (Ofis)

Humoristička serija koja prikazuje svakodnevne situacije na radnom mestu na način koji je univerzalan i lako prepoznatljiv. Sklop neobičnih likova i situacija sa kojima se svi susrećemo će sigurno učiniti da u svakoj stresnoj situaciji vidite i onu smešnu stranu.

Star Trek (Zvezdane staze)

Ukoliko ste ljubitelji naučne fantastike i svemirskih avantura, onda je ovo prava serija za vas. Sa raznim iteracijama i epizodama, ova serija nudi bogatstvo sadržaja. Naravno, ako ste je već gledali, sigurno znate kakvo uživanje ona pruža.

Friends (Prijatelji)

Ova popularna serija i dalje privlači pažnju gledalaca, nudeći ne samo humor, već i realno i zanimljivo sagledavanje situacija u kojima se svako od nas može naći. Priče o pravom prijateljstvu i romantičnom preplitanju uz sjajan humor su zaista opuštajuće.

Breaking Bad (Čista hemija)

Ova napeta drama o transformaciji nastavnika hemije u narko dilera i dalje oduševljava svojom slojevitošću i napetošću. Ovo je ujedno i jedan od najpopularnijih serija i danas.

Seinfeld (Sajnfeld)

Kroz fokus na svakodnevnim sitnicama, ova serija je postala ikona pop kulture, a glavni ženski lik Ilejn ostaje omiljeni lik zbog svoje originalnosti i stila. Naravno, tu su i ostala tri glavna muška lika koja upotpunjuju i stvaraju nezaboravne situacije iz kojih se sa mukom izvlače.

Parks and Recreation (Parkovi i rekreacija)

Ova serija pruža smešnu, ali i istinitu sliku birokratije i svakodnevnog života u lokalnim zajednicama, sa likom Leslie Knope koji je postao simbol optimizma i entuzijazma. Naravno, iako sve deluje veoma jednostavno lako, to uopšte nije tako.

Doctor Who (Doktor Hu)

Sa svojim jedinstvenim konceptom regeneracije glavnog lika, ova serija nudi neiscrpne mogućnosti za avanturu i istraživanje raznih svetova i vremenskih perioda.

Ponovno gledanje ovih klasika ne samo da pruža zabavu, već i priliku za ponovno otkrivanje dubine i slojevitosti svake od njih, čineći ih večnim delima televizijske umetnosti.

Izvor slike: Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate