1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Možete da odahnete: Sjajnim...

Možete da odahnete: Sjajnim trikom odložite farbanje kose

19. новембар 2023.

| Sandra Petković
Kako odložiti farbanje kose - imamo rešenje

 

Kako odložiti farbanje kose, pitanje je koje muči gotovo svaku ženu.

Svi vole kada im kosa blista posle sveže farbe: boja je intenzivna i sjajna, kosa izgleda sjajno i zdravo. Ali, onda se ubrzo pojavljuje gubitak kose i habanje, i mi se vraćamo u frizersku fotelju, ili u sopstveno kupatilo, sa gumenim rukavicama na rukama.

pranje kose kako odložiti farbanje kose

Photo by Caspar Camille Rubin on Unsplash

Prečesto pranje kose, prevruća voda i alati za oblikovanje kose koji rade sa toplotom, kao što su fen za kosu ili pegla za kosu, mogu doprineti da naša boja kose pre nestane, ali prethodno izbeljivanje takođe može otežati pigmentaciju.

Na sreću, slavni frizer Tom Smit pripremio je nekoliko korisnih saveta kako produžiti vreme između farbanja kose i tako zaštititi zdravlje naše kose – i našeg novčanika, piše marieclaire.hu.

Opada vam kosa? Šest jednostavnih trikova za bujnu i gustu frizuru

Koje boje kose duže traju, a koje se brže troše?

Prema Smitu, svetle, veštačke boje kao što su ljubičasta, roze ili vatreno crvena imaju tendenciju da se najlakše troše, jer to nisu prirodne boje za kosu.

da li treba prati kosu pre farbanja kako odložiti farbanje kose

Ali često ni veoma hladne plavuše i smeđe ne traju dugo, jer su tople nijanse prirodne kose izgrađene od crvenkastih i žućkastih pigmenata, a ne hladnijih plavkastih nijansi.

Sa druge strane, postupci koji delimično čuvaju našu originalnu boju kose su trajniji, već samo na neki način oplemenjuju i obogaćuju prvobitnu nijansu.

Zašto se kosa brzo masti? Tri su razloga, a jedan šampon spas

Ako, na primer, koristimo samo delimično farbanje ili hajlajter, mnogo ređe ćemo morati da idemo kod frizera.

Naravno, bez obzira koju nijansu odaberete, svakako možete učiniti nešto da farba za kosu traje duže – pokazujemo savete Toma Smita.

kako odložiti farbanje kose

Kako odložiti farbanje kose – ključ je u ovome

Prema Smitu, najvažnije je da ne preterujete sa pranjem kose – ograničite se na ono što zdravlje vaše kože glave zahteva. Naravno, ovo može biti veoma individualno: nekima je potrebno da peru kosu dva puta nedeljno, dok je drugima potrebno češće čišćenje.

Kosa vam uz pomoć ovog trika ostaje bujna danima, a evo da li je treba prati ujutru ili uveče

Takođe je važno da prilikom pranja kose ne koristite previše toplu vodu. Naravno, ne morate da perete kosu ledenom vodom, već da ostanete na toplijoj temperaturi.

Ako je moguće, koristite posebne proizvode za zaštitu boje kose u ovom slučaju – oni takođe mogu pomoći da se produži život naše boje za kosu.

kako odložiti farbanje kose

Na isti način, izbegavajte korišćenje vrućih alata za oblikovanje kose, ili ako koristite nešto tako, prethodno tretirajte kosu proizvodima za zaštitu od toplote.

Važno je da zaštitite kosu čak i ako izlazite na sunce – ovde možete koristiti toplotne štitnike koji se preporučuju za stilizovanje kose, ali je još bolje izbegavati direktnu sunčevu svetlost

Izvor slike: Photo by Maksim Chernishev on Unsplash

Nastavite da čitate