1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Koja boja karmina čini...

Koja boja karmina čini zube beljima? Ovaj trik će vam promeniti život

03. фебруар 2024.

| Jelena Mladenović
Delimo tajnu šminkera

Koja boja karmina čini zube beljima?

Šminker Mel Bels otkriva trik sa karminom koji će učiniti da vaš osmeh izgleda blistavo i zdravije:

„Uobičajeno, topli tonovi poput narandže ili breskve će učiniti da vaši zubi izgledaju žutije, dok se biserno beli efekat lako može postići korišćenjem karmina hladnih tonova. To će stvoriti neophodan kontrast na usnama i izbeliti zube“, rekao je šminker.

Osim toga, žene koje nose klasični crveni ruž istovremeno se smatraju vlasnicama snežno belog osmeha, najverovatnije imaju ruž hladnih tonova u torbi za šminkanje.

Nastaje pitanje. Ako ruževi toplih nijansi žute zube, zašto  u prodavnicama ima mnogo širi izbor njih od ruževa hladnih nijansi?

Omiljena nijansa karmina strogo zabranjena ženama 45+ – Ističe bore i dodaje godine

Činjenica je da se topli ruž za usne smatra win-win opcijom za ljude koji imaju topli ton kože.

Odavno je poznata jedna univerzalna metoda kojom svako može tačno da odredi podton svoje kože.

To će u budućnosti pomoći da se napravi pravi izbor u korist određene nijanse kozmetičkog proizvoda, bilo da je to ruž za usne, rumenilo ili korektor.

Dovoljno je isprati svu šminku sa lica i pri prirodnom svetlu prisloniti čist list belog papira na lice, prenosi marieclaire.ru.

Ako pored njega koža deluje maslinasto ili žućkasto, onda osoba ima topao podton; ako je plavičasta ili ružičasta, koža je hladna (odlikuje se i plavim ili plavim venama i povećanom osetljivošću kože na sunčevu svetlost).

Izvor slike: Photo by Emma McIntyre/Getty Images for (Neon)