1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Jesen donosi novitete u...

Jesen donosi novitete u kosi, a jedan reciklirani look iz devedesetih već je osvojio svet

02. октобар 2023.

| Snežana Ilić
Ove sezone sa supermodelima vratila se i nekad popularna frizura

Leto je iza nas, vreme je za veliko spremanje garderobera, promenu rituala nege lica i tela u skladu sa sezonom, ali i regeneraciju kose posle izloženosti visokim temperaturama, suncu, slanoj vodi.

Osveženje frizure je neophodno. Možda ćete ostati verni svom stilu, a možda će vam se dopasti i neka od jesenjih frizura koja je aktuelni trend. Jedan je ažuriran i s ponosom nosi status kulta, a što da ne, i klasike.

Briše godine sa lica – Ova frizura će biti pravi jesenji hit, da li ste spremne na promenu?

Malo ko je očekivao da će do samog vrha spiska najtraženijih noviteta (u ovom slučaju stariteta), stići jedan rimejk iz devedesetih.

Jesenje frizure dobile zvezdu vodilju

Povratak supermodela podigao je mnogo više prašine nego što je iko mogao da pretpostavi, pa su se zajedno sa Sindi, Naomi, Lindom i Kristi u salone ponovo uselile i frizure iz vremena kada su žarile i palile pistama i svim mogućim listama.

Dakle, u sezoni pred nama akcenat će biti na – volumenu. Supermodel lokne zapravo su slojeviti, blagi talasi koji, kada su dobro isfenirani, ostavljaju utisak. Raskošno i apsolutno fantastično. Starije generacije setiće se kako su se zbog njih svi okretali za Sindi Kraford, Klaudijom Šifer, ali i holivudskim divama poput Džulije Roberts.

Danas nam je na raspolaganju daleko više preparata nego pre tridesetak godina. Izbor je neverovatan. Ukoliko nemate vremena da svratite u salon, dovoljno je da nabavite četku šireg obima i sprej za volumen. Postupak je jednostavan.

 

Na opranu kosu koju ste prosušili peškirom nanesite sprej (po mogućstvu neki koji štiti od prekomerne toplote). Pramen po pramen, od korena prema vrhovima. Dobro osušite koristeći četku i fen. Tokom feniranja uvijajte deo bliži korenu i krajeve. U finišu prsnite sprej još koji put. I to je sve.

3 frizure koje će obeležiti 2023 – Ako ih niste isprobali, vreme je da to učinite

Reciklirana pop kultura devedesetih, kako je aktuelni fenomen opisao jedan ugledni frizer. Ovog puta, više je – više.

Neuredna kosa u kojoj svaka lokna vodi svoju politiku sada nije in. Ustupila je mesto glamuroznoj varijanti, savršenoj za sve prilike i doba dana, odnosno večeri.

Viđaćete je često u narednom periodu.

Izvor slike: Lars Niki/Getty Images for Cantor Fitzgerald

Nastavite da čitate