1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Isprani teksas: Novi trend...

Isprani teksas: Novi trend šminkanja koji je pokorio TikTok

26. април 2023.

| Hana Dunđerov
Povratak u dvehiljadite...

TikTok je društvena mreža trenutka (i to nije tajna), sa koje hiljade poznatih, ali i onih manje poznatih crpe brojne ideje. Isprani teksas je samo jedna od novih hit ideja za šminkanje.

Ponekad se čini da je zora 21. veka drevna istorija. Naročito dok iz dubina naših ormara  iskopavamo tadašnje glavne trendove: mikro suknje, farmerke niskog struka… Ali jedan posebno nostalgičan trend – plava senka za oči – rešio je da izviri upravo iz ove istorije. Upravo 2000-ih, ledena plava senka je dominirala muzičkim spotovima, TV emisijama, filmovima i scenom devojaka na žurci.

Kendall Jener, Dua Lipa, Taylor Swift – sve one su podlegle ovom novom trendu šminkanja i izgledaju, malo je reći, fenomenalno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DUA LIPA (@dualipa)

Poreklo plave senke za oči

Ipak, plava senka nije otkrivena u Y2K eri. Prva na svetu osmišljena senka za oči, ona korišćena u drevnom Egiptu, bila je plave boje, danas poznate kao egipatsko plavo. Ova boja bila je izuzetno popularna u Holivudu šezdesetih godina, a Elizabeth Tylor je poznata po plavoj senci za oči.

Danas, ona nam stiže u jednom novom, slojevitom i modernom izrazu.

 

Isprani teksas: Šminka korak po korak

Prvi korak: Za postizanje ovog izgleda važno je pripremiti oko, koristeći prajmer.Pigment senke tada bolje prianja.

Drugi korak: Koristite metalik plavu senku i postepeno pojačavajte ton na kapku i oko očne duplje.

Poslednji korak: Ako volite šljokice, možete dodati šljokice kod suznog kanala, u unutrašnjem uglu oka.

 

@victorialyn Get your baby blue shadows out! #WashedDenim is here to slay this winter❄️👖#MACtrend #makeup #beauty #eyeshadow #MadeWithKeurigContest ♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

Šminka isprani teksas: inspiracija iz dvehiljaditih

Trendovi 00-ih su i dalje prisutni, ne samo u modi, već i u šminkanju. Setite se samo Britny Spiers i njenog izgleda početkom Y2K. Uprvao ovaj  izgled i sada je inspiracija.

Izvor vesti: marieclaire.com.mx

Izvor slike: ValueVitaly/GettyImagesPlus