1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Na licu se sve...

Na licu se sve vidi: Šminka otkriva karakter

17. март 2024.

| Miljana Momirović
Istinu ne možete sakriti.

Način šminkanja bi mogao reći o vama više nego što mislite. Stilisti i psiholozi su potvrdili da šminka otkriva karakter, pristup životu i skrivene namere.

Preferirate jake konture? Ne napuštate kuću bez roze karmina? Da li je definisanje obrva jedan od najbitnijih koraka u šminkanju? Ili ne možete da zamislite šminku bez ajlajnera? U nastavku pogledajte šta se skriva iza toga.

Šminka otkriva karakter

Neupadljiv ajlajner i ružičasti karmin

Organizovana i samodovoljna, devojka koja preferira ovakvu vrstu šminke, posebnu pažnju posvećuje detaljima i pamti horoskopski znak svih svojih poznanika. Jasan ali suptilan ajlajner govori o vašoj ljubavi prema redu i postojanosti. Savršeno ravnomerni ton i besprekorno ružičaste usne ispričaće istu priču. Bez haosa: vaši postupci u životu su jednostavni i precizni kao i u šminkanju.

emporio armani šminka

Rumenilo, svetle usne i definisane obrve

Jaka, nezavisna i beskrajno ženstvena, defintivno ste žena kojoj neće biti neprijatno da skrene pažnju na sebe, kako u životu, tako i kada je nanošenje šminke u pitanju. Baš kao i vi, vaša šminka oslikava samopouzdanje i kreativnost. Pogledajte se u ogledalo: jako rumenilo, definisane obrve i svetle usne – činite sve da vi i vaše lice budete u centru pažnje. Pa, samo tako nastavite!

Emporio Armani šminka i karakter

Zavodljive usne i crne trepavice

Ne znamo ni šta je ekscentričnije ali vaša šminka otkriva karakter. Žena koja je lišena pažnje? Ne, ne radi se o vama. Neko vas možda čak smatra fatalnom, ali sigurni ste da malo drame nikome neće naškoditi. Na kraju svega, sve dok ste okruženi prijateljima koji cene prirodni sjaj u vama, ne treba ni da se obazirete na one koje se plaše da uopšte razgovaraju sa pravom ženom.

Bottega Veneta irina shayk šminka

Prirodna šminka otkriva karakter

U svakoj situaciji u životu i u bilo kojim okolnostima, mirni ste kao more. Ništa vas neće izbaciti iz ravnoteže. Iako neki misle da ste bezosećajno, znamo da ste zapravo samo ultrastabilna osoba. Veoma mudar i opušten pristup životu ogleda se u vašem prirodnom načinu šminkanja. Upoznati ste sa najnovijim modnim trendovima, ali ih ni na koji način ne pratite, jer poznajete sebe i znate šta vam odgovara.

Prada prirodna šminka

Istaknute oči i definisane crte lica

Neko će reći da ste kraljica drame, ali mi i dalje mislimo da ste samo usklađeni sa sobom, sa svojim osećanjima i emocijama. Ne stidite se plakanja tokom dirljivih trenutaka u filmovima, nećete potisnuti smeh ako je zaista dobra fora, a sigurno nećete ćtati ako vas neko otvoreno vređa. Savršene crte lica, dobro definisane jagodice iistaknute oči siguran su znak da se ne plašite da se izrazite i skrenete pažnju na sebe.

gigi hadid moschino 2017

 

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate