1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Šminka iz devedesetih koja...

Šminka iz devedesetih koja će obeležiti 2024. godinu

07. фебруар 2024.

| Miljana Momirović
A sada je bolja nego ikada.

Ovakva šminka iz devedesetih se već viđa na modnim pistama jer vrhunske izglede ne treba menjati ali neki elementi moraju ostati u prošlosti.

Od tamnih boja ruževa do tek jedva primetnih kontura, ovi trendovi za šminkanje će dominirati u 2024. godini. Ali o tankim obrvama ili tamnim senkama za oči nema ni reči. Pogledajte u nastavku čemu  biste mogli opet pružiti šansu.

Šminka iz devedesetih u trendu 2024.

Samo tokom proteklog meseca, šminka iz devedesetih se viđala na brojnim „it“ devojkama kao što su Kajli Džener i Keke Palmer. Ipak, ovaj period su obeležili različiti izgledi i stilovi ali samo ovi će biti u trendu.

Tamne, sjajne usne

Ako pomislite na šminku iz devedesetih, verovatno vam na pamet padaju i tamni ruževi koji su pružali akcenat svakom izgledu. Takve boje su se nedavno vratile, a svetski poznate dame poput Naomi Kembel i Kajli Džener ih poprilično često nose na događajima i društvenim mrežama.

Jednostavno dajte usnama okvir braon olovkom za usne koja je tri do četiri nijanse tamnija od vaše prirodne boje usana. Na kraju nanesite prozirni sjaj ili ulje za usne za vizuelnu punoću.

taman ruž za usne

Svetla šminka iz devedesetih

Svetle senke su vladale crvenim tepisima i modnim pistama devedesetih. Često je šminka za oči uključivala srebrnu, belu, svetloplavu i tek pomalo crne u spoljašnjim uglovima.

Međutim, sada se ovakav izgled sve češće viđa, pa je čak i Irina Šajk viđena sa svetlim bojama na kapcima, dok je unutrašnji ugao istaknut belom senkom za oči.

Samo se prisetite Britni Spirs – e, baš takvu šminku tražimo. Da biste ponovili ovaj izgled, nanesite na središnji deo kapka srebrnu, belu ili svetloplavu sneku. Zatim spoljašnji ugao naglasite sa malo crne ili tamnije neutralne. Završite sa belom ili srebrnom senkom za oči u unutrašnjim uglovima.

Svetla šminka za oči

Mat završnica

Iako je šminka iz devedesetih imala trajan uticaj na savremene trendove lepote, to ne znači da je svaki trend iz ovog perioda danas popularan. Konturiranje je, na primer, postalo popularno sredinom 2010-ih ali ronzer i hajlajter nisu bili toliko popularni 90-ih. Umesto toga, šminka je bila poprilično „ravna“ i mat.

Proizvodi za konturisanje su aktuelni i u 2024. godini ali se biraju tonovi koji su tek malo tamniji od tena. Osim toga, mat završnica šminke se suprostavlja blistavosti koju smo obožavali u 2023. godini.

Da biste dobili mat izgled, a da ne izgledate kao da imate previše pudera, potražite superfini puder u prahu. Mnogi koriste blender za nanošenje, ali da izbegnete praškast izgled, sipajte malo pudera na ruku ili u poklopac, a zatim koristite veliku četkicu za nanošenje. Druga opcija je sprej za fiksiranje sa mat završnicom koji neće istći suve delove kože.

šminka iz devedesetih

Na kraju, ono što je sigurno – šminka iz devedesetih je vredna eksperimentisanja jer mruža mogućnost da svoj izgled prilagodite stajlingu. Pa ako se odlučite da dominirate u glasnom luksuzu, ovi okraci će se besprekorno uklopiti.

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: https://spotlight.launchmetrics.com/

Nastavite da čitate